Ο κορονοϊός χτύπησε την Zalgiris πριν το ματς (22/1) με τον Ολυμπιακό στο Κάουνας στην 22η Αγωνιστική της Euroleague. Οι Λιθουανοί υποβλήθηκαν στα καθιερωμένα τεστ για τον ιό και εκεί ο Marek Blazevic βρέθηκε «θετικός» στον Covid-19.

Ο σύλλογος έκανε επίσημη ανακοίνωση για το όλο θέμα τονίζοντας πάντως, ότι ο 19χρονος σέντερ των Λιθουανών έχει ήπια συμπτώματα και βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι του, αλλά υπό ιατρική παρακολούθηση, βέβαια.

Η απουσία του Blazevic πάντως, είναι… αμελητέα για την ομάδα. Ο 19χρονος Λιθουανός είναι από τους… τελευταίους τροχούς της ομάδας στην ομάδα. Έχει παίξει φέτος μόλις 4 ματς με την Zalgiris στην Euroleague και είχε μέσο όρο 1,3 πόντους, 0,8 ριμπάουντ, 0,3 ασίστ σε 2΄.04΄΄.

H Zalgiris θα υποβληθεί σε νέα τεστ για τον κορονοϊό σήμερα Πέμπτη (21/1) για να φανεί αν ο ιός έχει… χτυπήσει κι άλλα μέλη της ομάδας.

Σύμφωνα με τα πρωτόκολλα της Euroleague το ματς με τον Ολυμπιακό κινδυνεύει να αναβληθεί μόνο αν η ομάδα που χτυπήθηκε από τον ιό δεν συμπληρώνει 8άδα.