Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον εξ’αναβολής παιχνίδι θα διεξαχθεί στις 20:00 το βράδυ ανάμεσα στην Zalgiris και τον Ολυμπιακό για την 19η αγωνιστική της Ευρωλίγκα . Οι γηπεδούχοι μπορεί να έχουν χάσει εδώ και καιρό το τρένο της οκτάδας, κάτι που δεν αλλάζει ακόμη και με την επικείμενη αποβολή των ρωσικών ομάδων, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα έχουν κίνητρο για να πετύχουν την 7η σερί εντός έδρας απέναντι στους Πειραιώτες. Μάλιστα αν και μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου η Zalgiris έπαιζε κάκιστο μπάσκετ, η επιστροφή του Lauvergne έχει αλλάξει άρδην την εικόνα της ομάδας της Λιθουανίας, με αποτέλεσμα να ανέβουν στο 7-16. Η απόδοση των Λιθουανών έχει βελτιωθεί κατακόρυφα και στις δύο πλευρές του παρκέ , κάτι που μαρτυρούν κι οι τέσσερις νίκες στα τελευταία πέντε ματς. Συγκεκριμένα το συγκρότημα του Ζdovc πέτυχε πάνω από 80 πόντους στις τρεις από τις τέσσερις νίκες (83 πόντους κόντρα στην Monaco, 96 στον Παναθηναϊκό και 91 στην Barcelona). Αμυντικά οι Λιθουανοί έχουν σκληρύνει αρκετά τον τελευταίο καιρό, με αποκορύφωμα τους μόλις 47 πόντους που δέχτηκαν από την Real. Παρά τις καλές εμφανίσεις τον τελευταίο καιρό οι πρωταθλητές Λιθουανίας εξακολουθούν να έχουν την χειρότερη επίθεση με 72 πόντους ενεργητικό, ενώ σουτάρουν κι αρκετά άσχημα  στα δίποντα (50%)

Ο Ολυμπιακός από την άλλη βρίσκεται και αυτός σε καλή φόρμα, αφού προέρχεται από τέσσερις νίκες σε πέντε ματς (Baskonia, Efes, Armani, Bayern), ενώ μοναδική του ήττα σε αυτήν την σειρά παιχνιδιών ήταν από την Alba την Πέμπτη. Οι Ερυθρόλευκοι βρίσκονται στην 4η θέση με ρεκόρ 15-8 και θέλουν το διπλό για να εδραιωθούν στην τετράδα και να παραμείνουν στο κυνήγι της τρίτης Armani (16-7). Οι Ερυθρόλευκοι έχουν μέσο όρο παραγωγικότητας 79,5 πόντους (5η καλύτερη επίδοση στην Λίγκα), την ώρα που δέχονται 74,6 πόντους. Σήμα κατατεθέν των Πειραιωτών είναι η άμυνά τους, η οποία όμως δεν είναι το ίδιο πιεστική στα εκτός έδρας ματς. Συγκεκριμένα η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα δέχεται 81 πόντους στα εκτός έδρας ματς, ένα νούμερο που δεν πρέπει να αφήσει την Zalgiris να το προσεγγίσει, ούτως ώστε να έχει περισσότερες ελπίδες για το διπλό. Ακόμη σύμμαχος στην προσπάθεια των Πειραιωτών είναι το γεγονός ότι δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα με απουσίες.

Τζάμπολ στην αναμέτρηση έχουμε στις 20:00 με μετάδοση από το Novasports Prime. Oι άρχοντες του αγώνα θα είναι οι Jimenez (Ισπανία), Jovcic (Σερβία), Rossi (Ιταλία).