Με την Zalgiris να πραγματοποιεί μια σπουδαία ανατροπή στα τελευταία δευτερόλεπτα της αναμέτρησης,κατάφερε να στείλει το ματς στην παράταση. Εκεί είχε το momentum και με τρομερή εμφάνιση του Jankunas στο κύκνειο άσμα του στην Ευρωλίγκα ολοκλήρωσε την σεζόν με οκτώ νίκες σε 28 ματς, περιμένοντας παράλληλα 0/2 του Παναθηναϊκού για να αποφύγει την τελευταία θέση. Από την άλλη ο Crvena Zvezda αν και αποκλείστηκε μετά την ήττα πό την Bayern την Παρασκεύη, έπαιξε με μεγάλη διάθεση για την νίκη, ανατρέποντας διψήφιες διαφορές. Παρά ταύτα αυτοκτόνησε στα τελευταία δεύτερα της κανονικής διάρκειας και τερμέτισε με 11 νίκες σε 28 ματς.

Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Lekavicius με 17 πόντους και 7 ασίστ, με τον Ulanovas να πετυχαίνει άλλους 18. Από τους φιλοξενούμενους πάλεψε αλλά δεν έφτανε ο Dobric με 21 πόντους, την στιγμή που ο Davidovac πέτυχε άλλους 18.

 

Mε το δίδυμο Nebo- Lekavicius να κάνουν την διαφορά oι Λιθουανοί πήραν προβάδισμα 9 πόντων (11-2) από το ξεκίνημα. Το σκηνικό αυτό παρέμεινε καθ’όλη την διάρκεια του δεκαλέπτου, το οποίο ολοκληρώθηκε στο 23-14. Το σύνολο του Zdovc συνέχισε τον «χαβά» του και πήρε πλεονέκτημα 12 πόντων (33-21). Οι πρωταθλητές Λιθουανίας εξακολουθούσαν να κυριαρχούν στο γήπεδο και πήγαν στα αποδυτήρια όντας μπροστά με 13 πόντους (45-32).

Η τρίτη περίοδος ήταν μια εντελώς διαφορετική ιστορία, καθότι οι Σέρβοι για αρχή πλησίασαν στους 4 (47-43). Μάλιστα λίγο αργότερα το ματς πήγε στον πόντο (52-51). Ο Crvena Zvezda έχοντας το momentum όχι μόνο προσπέρασε αλλά πήρε και μια απόσταση 9 πόντων (58-67). Η Zalgiris δεν τα παράτησε και έφτασε σε απόσταση βολής (67-70). Το ματς στην συνέχεια πήγε και στην ισοπαλία (80-80), αλλά χάρη σε τρίποντο του Markovic και μερικές καλές άμυνες οι φιλοξενούμενοι έκαναν το 80-85 και έδειχναν να εξασφαλίζουν το ροζ φύλλο αγώνα. Παρόλα αυτά οι Λιθουανοί επανήλθαν ξανά χάρη σε τρίποντο του Cavannaugh στο τελευταίο δευτερόλεπτο κι έστειλαν το ματς στην παράταση.

Οι Λιθουανοί με Jankunas και Ulanovas πήραν διαφορά επτά πόντων (97-90) περίπου τρία λεπτά πριν την λήξη της παράτασης. Στην συνέχεια οι Λιθουανοί δεν κινδύνευσαν και πήραν την νίκη.

Διατητές: Radovic, Thepenier, Kowalski

Tα δεκάλεπτα: 23-14, 45-32, 60-67, 88-88, 103-98

Δείτε τα στατιστικά ΕΔΩ