Σε ένα παιχνίδι για “γερά νεύρα” η Armani Milano κατάφερε να “αποδράσει” από τη Λιθουανία με το διπλό επί της Zalgiris Kaunas, με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 69-64 για την 28η αγωνιστική της Turkish Airlines Euroleague. Μετά από αυτή τη νίκη, οι Ιταλοί ανέβηκαν στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας ρεκόρ 18-10, ενώ από την άλλη μεριά, οι Λιθουανοί έπεσαν στο 15-13 και απομακρύνονται από την “8αδα” της διοργάνωσης.

Η Armani Milano ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, ωστόσο η Zalgiris Kaunas δεν την άφησε να ξεφύγει σε μεγάλο βαθμό, κρατώντας τη διαφορά κοντά στο σκορ. Τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης ήταν κρίσιμα και το “συγκρότημα” του Εttore Messina ήταν εξαιρετικό όσον αφορά την αμυντική του λειτουργία.

Από την αρχή λοιπόν η Armani έδειξε πως βρισκόταν σε καλή κατάσταση και μπήκε πιο “ζεστά” στο πρώτο δεκάλεπτο. Με πρωταγωνιστή στην αρχή τον Punter κατάφερε να προηγηθεί με +6 στο τέλος της πρώτης περιόδου (13-19). Η συνέχεια είχε παρόμοια εικόνα, ωστόσο οι γηπεδούχοι μετά το 15′ βρήκαν καλύτερο αγωνιστικό ρυθμό μειώνοντας για την ανάπαυλα του πρώτου μέρους τη διαφορά στο καλάθι (32-34).

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι “ανέβασαν στροφές” με τον Shields να “παίρνει φωτιά” και παράλληα βελτίωσαν την αμυντική τους λειτουργία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι 12 πόντοι που μόλις δέχθηκαν στην τρίτη περίοδο από τους ΛιθουανούςΤο άστοχο σουτ του Lekavicius και μια εύστοχη ατομική ενέργεια από τον εξαιρετικό σήμερα Shavon Shields έδωσαν επί της ουσίας το “διπλό” στους Ιταλούς. 

Οι κορυφαίοι

Για τους νικητές σήμερα ξεχώρισε ο Shavon Shields, ο οποίος με μια εκπληκτική εμφάνιση “σταμάτησε” στους 23 πόντους, τα 4 ριμπάουντ και τις 2 ασίστ. Άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο Kevin Punter, ο οποίος τελείωσε το ματς με 14 πόντους και 4 ασίστ. 

Από την άλλη μεριά, για την Ζalgiris Kaunas ξεχώρισε ο Marius Grigonis, ο οποίος σημείωσε 17 πόντους και μάζεψε 5 ριμπάουντ, ενώ εκπληκτική ήταν και η εμφάνιση του Joffreey Lauvergne, ο οποίος τελείωσε σήμερα το ματς με 15 πόντους και 9 ριμπάουντ, “αγγίζοντας” το “double-double” για ακόμη μια αναμέτρηση.

Τα δεκάλεπτα: 13-19, 32-34, 45-50, 64-69

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ