Eπιτέλους νίκη για την Villeurbanne! Οι Γάλλοι έσπασαν το ρόδι έπειτα από οκτώ σερί ήττες και λίγες μέρες πριν τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, με συνέπεια να ανέβουν στο 8-17 και να κάνουν βήμα αποφυγής της τελευταίας θέσης.  Από την άλλη η Zalgiris υπέστη την τρίτη διαδοχική ήττα κι υποχώρησε στο 7-19, δείχνοντας έτσι ότι το καλό διάστημα ενός μήνα που είχε ήταν μια αναλαμπή. Το παιχνίδι ήταν αρκετά κλειστό με εξαίρεση ένα +12 των φιλοξενούμενων στα μέσα της 3ης περίοδου, ωστόσο οι Λιονέζοι ήταν ανώτεροι και πήραν δίκαια το ροζ φύλλο.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Okobo με 21 πόντους και 5 ασίστ θυμίζοντας τον κλό του εαυτό στις αρχές τις χρονιάς. Εξαιρετικοί επίσης και οι Jones και Wembanyama με 16 και 14 πόντους αντίστοιχα, με τον μικρό μάλιστα να μαζεύει και 5 ριμπάουντ. Από τους Λιθουανούς οδιακρίθηκε ο φορμαρισμένος Ulanovas με 15 πόντους και 5 ασίστ, με διψήφιους επίσης τους (Milaknis (11) και Jankunas, Lekavicius από 10)

Παίρνοντας ώθηση από την καυτή τους έδρα οι πρωταθλητές Λιθουανίας διαμόρφωσαν νωρίς-νωρίς το 7-0. Παρόλα αυτά οι Γάλλοι απάντησαν άμεσα και ισοφάρισαν σε 9-9. Στην συνέχεια οι γηπεδούχοι διατήρησαν ένα μικρό προβάδισμα και το δεκάλεπτο έκλεισε με το υπέρ τους 17-15.

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στα επόμενα λεπτά με τους φιλοξενούμενους νας κάνουν ένα μικρό 0-5 και να παιρμούν για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ (22-23). Το παιχνίδι εξακολουθούσε να πηγαίνει πόντο – πόντο με το σύνολο του Parker να πηγαίνει στην ανάπαυλα με βραχεία κεφαλή (32-33).

Η έναρξη του δευτέρου μέρους ήταν μια εντελώς διαφορετική ιστορία, καθώς η Villeurbanne μετέτρεψε  το 34-35 σε 34-46.  Οι Λιθουανοί βρήκαν τρία διαδοχικά τρίποντα και για αρχή μείωσαν την διαφορά στην μισή τιμή της (43-49) . Μάλιστα το συγκρότημα του Zdovc πλησιάσε ακόμη περισσότερο (47-49).

Η Zalgiris πέρασε μπροστά χάρη σε τρίποντο του πολύ καλόυ Jankunas (50-49), ενώ εκείνο το διάστημα οι Λιθουανοί βρήκαν πολλές λύσεις από την περίμετρο. Παρόλα αυτά οι πρωταθλητές Γαλλίας έμεναν σε απόσταση βολής, ενώ με ένα σερί 0-8 ξέφυγαν με 5 περίπου δύο λεπτά πριν την λήξη.  Περίπου ένα λεπτό πριν το τέλος το σκορ έγινε 63-70, αλλά οι πρωταθλητές Λιθουανίας δεν τα παράτησαν και μείωσαν στους 2 (68-70) στα 18”, xωρίς να πετύχουν κάτι περαιτέρω, καθότι δύο βολές του Lighty ολοκλήρωσαν την σεμνή τελετή.

 Τα δεκάλεπτα: 17-15, 32-33, 47-49 , 68-72

Δείτα τα στατιστικά ΕΔΩ