Μεγάλη μάχη έδωσαν στο Βελιγράδι οι Ερυθρός Αστέρας και Zenit, με τους τελευταίους να επικρατούν εν τέλει στην παράταση με 80-76 και να προσπερνούν με αγώνα περισσότερο τον Ολυμπιακό στην 3η θέση της EuroLeague.

Μετά από ένα σχετικά μοιρασμένο πρώτο ημίχρονο, όπου παρά το τρομερό του ξεκίνημα (18-10) είδε την Zenit όχι μόνο να επιστρέφει αλλά και να φτάνει μέχρι και το +8 στις απαρχές της 2ης περιόδου, ο Ερυθρός κατάφερε να ισορροπήσει την κατάσταση στο δεύτερο, όπου με κύριο όπλο την αμυντική του αξιοπιστία (6 πόντοι παθητικό, 18% ευστοχία, 25% τρίποντα, 4 λάθη για 2 ασίστ) κατόρθωσε να πάρει σημαντικό προβάδισμα και να μπει με το +7 (57-50) στο 4ο και τελευταίο δεκάλεπτο.

Εκεί, μέχρι και το 39′, οι Σέρβοι δεν έχασαν ούτε μια φορά το προβάδισμα, ενώ με 2 βολές του Mitrovic (9 πόντοι) κατάφερε να περάσει και μπροστά ένα λεπτό πριν το τέλος -αλλά και 25 περίπου δευτερόλεπτα πριν ισοφαρίσει ο Loyd σε 69-69 μετά από επιθετικό ριμπάουντ του Poythress.
Στο φινάλε, οι Kalinic και Wolters είχαν την ευκαιρία να πάρουν το ματς για τους γηπεδούχους αλλά αμφότεροι αστόχησαν στην εκπvoή -με το ματς να οδηγείται στην παράταση!

Στο έξτρα πεντάλεπτο, οι Loyd και Mickey πέτυχαν τους πρώτους 8 πόντους των Ρώσων μέχρι και 25” πριν το τέλος, με τον πρώτο μάλιστα να σημειώνει ένα τεράστιο καλάθι λίγο πριν το φινάλε και να χαρίζει ένα ατόφιο πλεονέκτημα στην ομάδα του.

 

 

 

Τα δεκάλεπτα: 21-29, 42-44, 57-50, 69-69
Η παράταση: 76-80

Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στατιστικά στοιχεία της αναμέτρησης ΕΔΩ.