Έπειτα από μια πολύ ποιοτική σεζόν με τη φανέλα της Lokomotiv Kuban, ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, Mindaugas Kuzminskas, υπέγραψε μέχρι και το τέλος της επερχόμενης αγωνιστικής σεζόν με την «ελληνική» Zenit St. Petersburg των Xavi Pascual και Μάνου Παπαδόπουλου.

Έτσι, ο 32χρονος σε λίγες ημέρες Λιθουανός θα συνεχίσει για 3η συνεχόμενη χρονιά στην VTB United League και είναι έτοιμος να επιστρέψει και στην EuroLeague έπειτα από 1.5 περίπου χρόνο, εξαργυρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την ίσως πιο γεμάτη χρονιά από τη στιγμή που επέστρεψε από το ΝΒΑ και τους New York Knicks.

Φέτος, μέτρησε 13 πόντους και 4.5 ριμπάουντ σε 40 ματς σε VTB και EuroCup και επιστρέφει στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση για πρώτη φορά μετά τη θητεία του στην Ελλάδα και τους «ερυθρόλευκους», όπου είχε απογοητεύσει και αποδεσμεύτηκε μετά από μόλις 6 ματς (6 πόντοι, 2 ριμπάουντ, 27% τρίποντο).

 

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Xavi Pascual:

 

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που ο Kuzminskas θα γίνει μέρος της οικογένειάς μας. Είναι ένας έμπειρος παίκτης που μπορεί να παίξει σε δύο θέσεις, που εκτελεί καλά από απόσταση και που παίζει υπέροχα στο low post.

Τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά επιτρέπουν στο Mindaugas να αποδίδει ως μια καλή επιλογή για μας»