Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι, η Real Madrid κατάφερε στο τέλος να “κλέψει” τη νίκη από την Zenit Petersburg με 75-71 για την 28η “στροφή” της Turkish Airlines Euroleague. Μετά από αυτή τη νίκη, η “Βασίλισσα” ανέβηκε στο 17-11, εν αντιθέσει με τους Ρώσους που υποχώρησαν στο 16-11.

Οι Μαδριλένοι σήμερα ήταν πιο “ζεστοί” στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, δείχνοντάς το από την πρώτη περίοδο, καθώς έφτασαν να προηγούνται με “double score” (11-22). Παρά την αντίδραση των Ρώσων λίγο αργότερα, οι Ισπανοί με πρωταγωνιστή τον Tavares και στις δυο μεριές του γηπέδου αύξησαν και πάλι το σκορ του αγώνα υπέρ τους σε ικανοποιητικό βαθμό για την ανάπαυλα του πρώτου ημιχρόνου (29-38).

Ωστόσο, το τρίτο δεκάλεπτο άνηκε αποκλειστικά στην ομάδα του Xavi Pascual. Οι γηπεδούχοι με εξαιρετική επιθετική λειτουργία έβγαλαν αντίδραση και με γρήγορο σερί 9-0 πλησίασαν αρκετά κοντά στο σκορ. Λίγο αργότερα, ήρθε και η προσπέραση με κύριο εκφραστή των επιθέσεών τους τον Kevin Pangos

To τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο του παιχνιδιού ήταν συναρπαστικό με τους παίκτες του Pablo Laso να “κλέβουν” την παράσταση. Πιο συγκεκριμένα, η Real Madrid μετέτρεψε το εις βάρος της 70-66 σε 70-74 με ένα 8-0 σερί και εκπληκτική παρουσία πάνω στο παρκέ. Χωρίς λοιπόν να αφήσει περιθώριο αντίδρασης στο τέλος και με σοβαρότητα, η Real πανηγύρισε ακόμα μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 75-71 για την 28η “στροφή” της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Οι κορυφαίοι

Για τους νικητές ξεχώρισε σήμερα ο Walter Tavares, ο οποίος “άγγιξε” το “double-double” σημειώνοντας 16 πόντους και μαζεύοντας 9 ριμπάουντ. Άξιος συμπαραστάτης του με εξίσου εκπληκτική εμφάνιση σήμερα παρουσιάστηκε ο Gabriel Deck, ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με 15 πόντους και 3 ριμπάουντ.

Από την άλλη μεριά για τους Ρώσους σήμερα ξεχώρισε με την εμφάνισή του ο Kevin Pangos, ο οποίος σημείωσε 14 πόντους και “μοίρασε” 7 ασίστ. Επάξια στο πλευρό του στάθηκε ο Billy Baron, ο οποίος είχε 12 πόντους, ενώ 11 πόντους επίσης πρόσθεσε ο Alex Poythress.

Τα δεκάλεπτα: 13-24, 29-38, 58-52, 71-75

Δείτε αναλυτικά τη στατιστική του αγώνα ΕΔΩ