Η Zenit Petersburg “σκόρπισε” την Villeurbanne στο πλαίσιο της 33ης “στροφής” για την Turkish Airlines Euroleague και επικράτησε σε μια άνετη βραδιά με 87-53. Έτσι λοιπόν οι Ρώσοι ανέβηκαν στο 18-14 κάνοντας ένα σημαντικό βήμα για την πρόκρισή τους στα Playoffs, ενώ από την άλλη πλευρά οι Γάλλοι υποχώρησαν στο 12-20.

Παρά την προσπάθεια που έκανε η Villeurbanne σήμερα στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης, η ομάδα του Xavi Pascual “πάτησε το πόδι στο γκάζι” και κατάφερε να επικρατήσει άνετα. Η αμυντική λειτουργία των γηπεδούχων ιδιαίτερα στο τρίτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης ήταν υποδειγματική. Με παθητικό μόλις 6 πόντους σε ολόκληρη την περίοδο, αλλά και 10 συνολικά στην τέταρτη, οι Ρώσοι έφτασαν σε μια σημαντική νίκη εν όψει της συνέχειάς τους στη διοργάνωση, κάνοντας τρομερό βήμα για τα Playoffs.

Οι κορυφαίοι

Για τους νικητές ξεχώρισε σήμερα ο Billy Baron, o oποίος σημείωσε 15 πόντους, όσους πρόσθεσε και ο εξίσου εξαιρετικός Austin Hollins. Αρκετά θετική παρουσία είχε και ο Arturas Gudaitis που σκόραρε 13 πόντους, ενώ 10 πόντους πέτυχε και ο Kevin Pangos, ο οποίος μοίρασε παράλληλα 8 ασίστ.

Από την αντίπερα όχθη, ξεχώρισε με την εμφάνισή του ο David Lighty που σημείωσε 12 πόντους, ενώ για την Villeurbanne προσέφεραν πολύτιμη βοήθεια οι William Howard και Norris Cole.

Τα δεκάλεπτα: 20-15, 41-37, 66-43, 87-53

Δείτε αναλυτικά τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ