Στην καλύτερη 5άδα του θεσμού έδωσε το παρόν ο Σάσα Βεζένκοφ από πλευράς Ολυμπιακού, που θα λάβει μέρος στο φετινό Final 4 της Euroleague.

Ωστόσο ελληνική παρουσία και μάλιστα εις διπλούν είχαμε στη 2η καλύτερη 5άδα της τρέχουσας Λίγκας, με Κώστα Σλούκα και Γιώργο Παπαγιάννη.

Ο άσσος του Ολυμπιακού μέτρησε 11.9 πόντους και 4.9 ασίστ μέσο όρο, όντας σημείο αναφοράς στη φετινή τροχιά των «ερυθρόλευκων», ενώ ο σέντερ των εξάκις πρωταθλητών Ευρώπης πέτυχε 10.3 πόντους, με 8.2 ριμπάουντ και 1.7 κοψίματα, όντας πρώτος στις κατηγορίες των ριμπάουντ και των κοψιμάτων, ενώ σούταρε με 64.3 στα δίποντα.

Στη δεύτερη καλύτερη πεντάδα ψηφίστηκαν οι Vasilije Micic, όντας περυσινός MVP και πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης (18.1) για τους πρωταθλητές Ευρώπης (Anadolu Efes), Shavon Shields (Armani Milano) και Vladimir Lucic (Bayern Munich).

Πλέον εκκρεμούν τα βραβεία για τον MVP της regular season και για τον προπονητή της χρονιάς, τα οποία θα δοθούν την επόμενη εβδομάδα κατά τη διάρκεια του Final Four του Βελιγραδίου (19-21 Μαΐου).

 

Tags:
Euroleague