Δεύτερη συνεχόμενη εντυπωσιακή παρουσία της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και του Νέναντ Κρσιτς στην Ευρωλίγκα, θέλωντας να τα δώσουν… όλα για το τρόπαιο. Μετά την ήττα στον περσινό τελικό της Κωνσταντινούπολης, εναντίον του Ολυμπιακού, η ρωσική αρκούδα είναι και πάλι παρόν σε Φάιναλ Φορ. Ο Σέρβος σταρ, πραγματοποίησε και φέτος μία πολύ καλή χρονιά (13.6 πόντους και 4.6 ριμπάουντ κατά μέσο όρο) και το μόνο που σκέφτεται είναι να κερδίσει το τρόπαιο της Ευρωλίγκας.

Για να το κάνει όμως αυτό, θα πρέπει να κερδίσει τον Ολυμπιακό στον αυριανό ημιτελικό, σε μία πρώτης τάξεως ευκαιρία, για να διαγράψει την χειρότερη ήττα όλης της καριέρας του, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας! Διαβάστε παρακάτω τα κυριότερα σημεία της συνέντευξής του.

Πόσο σημαντική είναι η επιστροφή τους στο Φάιναλ Φορ, μετά από αυτό που έγινε στον περσινό τελικό με τον Ολυμπιακό: “Ήταν πολύ σημαντικό να επιστρέψουμε φέτος στο Φάιναλ Φορ. Όχι μόνο για ότι έγινε στον περσινό τελικό αλλά και γιατί είναι στους στόχους της ΤΣΣΚΑ, να είναι πάντα πιστή στο μεγάλο αυτό ραντεβού. Ήταν και προσωπικός στόχος δικός μου, όταν γύρισα στην Ευρώπη, να είμαι με ένα σύλλογο με αυτές τις φιλοδοξίες. Να είναι δηλαδή πάντα στην κορυφή“.

Για τον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό και αν θέλει να ξεχάσει τι έγινε πέρσι στον τελικό ή να το χρησιμοποιήσει σαν έξτρα κίνητρο: “Είναι φυσιολογικό να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας τι έγινε στον περσινό τελικό. Για εμένα προσωπικά, το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, ήταν η χειρότερη ήττα στην καριέρα μου! Τώρα εξαρτάται πως το αντιμετωπίζει ο καθένας. Το βλέπεις σαν έξτρα κίνητρο και έχεις μία θετική κατάληξη ή μεταμορφώνεται σε… φόβο που μπορεί να αποφέρει και πάλι το ίδιο αρνητικό αποτέλεσμα με πέρσι.

Προσπαθώ να το μετουσιώσω σαν έξτρα κίνητρο και να το μεταδώσω στους συμπαίκτες μου από την θετική του πλευρά. Η θέση μας ήταν στο πρώτο σκαλί του βάθρου στην Κωνσταντινούπολη, αλλά σε ένα Φάιναλ Φορ όλα γίνονται. Εξαρτάται από τις ομάδες, έχοντας άσχημες και καλές ημέρες. Βλέπω σαν μία καλή ευκαιρία να πάρουμε πίσω τη νίκη από τον Ολυμπιακό και να προκριθούμε στον μεγάλο τελικό“.

Για το αν νομίζει πως πρέπει να σταματήσουν μόνο τον Σπανούλη για να φτάσουν στη νίκη: “Είναι ένας βασικός παράγοντας, αλλά δεν θα συμφωνήσω πως αν σταματήσουμε τον Σπανούλη θα πρέπει καθησυχαστούμε κιόλας! Ήμασταν… μάρτυρες για το πώς χάσαμε στο περσινό τελικό και πόσοι άλλοι παίκτες του Ολυμπιακού έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ήττα μας. Ο Πρίντεζης, ο Παπανικολάου και στην συνέχεια ο Σπανούλης ευστόχησαν σε μεγάλα σουτ. Σίγουρα είναι ο αρχηγός τους και θα είναι μεγάλο κέρδος μας να τον σταματήσουμε αλλά δεν είναι το μοναδικό στοιχείο που πρέπει να προσέξουμε απέναντι στον Ολυμπιακό. Οι Έλληνες μπορούν να σε εκπλήξουν και με τον Σπανούλη σε μία άσχημη βραδιά”.

Για τις προσωπικές του διακρίσεις και τι θα σημαίνει για εκείνον η πιθανή κατάκτηση του τροπαίου: “Το να κερδίσω το κύπελλο της Ευρωλίγκας, θα είναι κάτι που θα σημαίνει πολλά περισσότερα για εμένα, από τις προσωπικές μου διακρίσεις. Είμαι κοντά στο να κλείσω τα 30 μου χρόνια και κερδίζοντας αυτόν τον τίτλο θα είναι κάτι πολύ σημαντικό για την καριέρα μου. Η εμπειρία μου από την περσινή χρονιά, χάνοντας τον τίτλο στο τελευταίο δευτερόλεπτο, με έκανε να ξεχάσω αμέσως το ότι ήμουν στην καλύτερη 5άδα της σεζόν 2011-’12.

Αυτό αποδεικνύει το πώς ένιωθα και πόσο δύσκολο ήταν για εμένα. Θα ήταν τελείως διαφορετικά τα πράγματα, αν είχαν πραγματοποιηθεί εντελώς αντίστροφα και είχαμε πάρει πρώτα το τρόπαιο και μετά μάθαινα την συμμετοχή μου στην καλύτερη 5άδα. Θα ήταν μια τέλεια χρονιά!”.