Πολλά συγχαρητήρια στον πρωταθλητή Ευρώπης, Ολυμπιακό, αλλά και στους παίκτες του, που έφτασαν μέχρι εδώ, έδωσε ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, Πάμπλο Λάσο, στη συνέντευξη Τύπου, αμέσως μετά τον αγώνα. Ο Ισπανός τεχνικός αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια και στον αρχηγό της ελληνικής ομάδας, Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος ήταν εκπληκτικός στο δεύτερο ημίχρονο.

“Όπως κάνω πάντα, Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό, έπαιξε εξαιρετικό παιχνίδι, ήταν πολύ ανταγωνιστικός από την αρχή και είναι ένας αληθινός πρωταθλητής, καθώς είχε μια εξαιρετική σεζόν. Ωστόσο, δεν έχω να πω καμία κακή λέξη για την ομάδα μου, αφού τα έδωσαν όλα από την αρχή της διοργάνωσης.

Νιώθουμε σαν σκατά τώρα, αλλά τους είπα στα αποδυτήρια ότι πρέπει να είμαστε περήφανοι γι’ αυτή την ομάδα, για ό,τι έκανε όλη τη σεζόν. Είναι μια μέρα λύπης, αλλά για να χάσεις έναν τελικό πρέπει να βρεθείς σε αυτόν και αυτό είπα στους παίκτες μου. Πρέπει ο κόσμος να είναι περήφανος για την ομάδα, γιατί εγώ που είμαι ο προπονητής είμαι περήφανος για τους παίκτες μου.

Ήταν ένα ματς με πολλές σωματικές επαφές, με πολλή ταχύτητα. Ήταν ένα εξαιρετικό παιχνίδι. Αρχίσαμε παίζοντας πολύ καλά, το αμυντικό μας κομμάτι δούλεψε άψογα και βάλαμε τα δύσκολα σουτ και πήραμε πολύ μεγάλο πλεονέκτημα. Όλοι θα μιλήσουν για τη μεγάλη διαφορά, αλλά δεν ήταν τόσο μεγάλη, απλά εμείς βάζαμε τα σουτ και αυτοί όχι.

Οι τρεις πρώτες επιθέσεις της τρίτης περιόδου έκαναν τη διαφορά. Ο Σπανούλης έβαλε τρία τρίποντα στη σειρά και στη συνέχεια, προς το τέλος, ο Ολυμπιακός μπόρεσε να ελέγξει τη διαφορά”.

Λονδίνο, αποστολή