Την χαρά του που επιστρέφει σαν προπονητής σε Φάιναλ Φορ (σαν παίκτης είχε λάβει μέρος το 1996), εκδήλωσε ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, Πάμπλο Λάσο, τονίζοντας επίσης το πόσο θέλουν όλοι στην ομάδα, να κερδίσουν το “κλάσικο” και να σηκώσουν το τρόπαιο της Ευρωλίγκας. Σπουδαία εμπειρία χαρακτήρισε την του συμμετοχή σε Φάιναλ Φορ, ο Ρούντι Φερνάντεζ, δηλώνοντας πως θα τα δώσουν όλα για την κατάκτηση του τίτλου!

” Είναι διαφορετικό να γυρνάς και πάλι σαν προπονητής. Έχουν περάσει πολλά χρόνια από το 1996 και έχουν αλλάξει πολλά από τότε που ήμουν αθλητής, αλλά είναι μία ευχάριστη σύμπτωση να επιστρέφω σε Φάιναλ Φορ, ως προπονητής. Μερικά πράγματα είναι παρόμοια, το μπάσκετ έχει αλλάξει με τα χρόνια, αλλά έχω ακόμα αυτή την επιθυμία και δεν μπορώ να περιμένω για να ξεκινήσει ο αγώνας. Ο τότε ημιτελικός ήταν κλειστός και δύσκολος και είχε κριθεί σε μικρές λεπτομέρειες, με την Ρεάλ να χάνει. Ελπίζω αύριο πως θα είμαστε έτοιμοι να κερδίσουμε την Μπαρτσελόνα, ξέροντας πως έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία σπουδαία ομάδα και πως οι τέσσερις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη βρίσκονται εδώ να αγωνιστούν το διήμερο.

Ο Μαρτίνας Πότσιους δεν θα είναι μαζί μας και είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την καλύτερη Μπαρτσελόνα που θα μας παρουσιαστεί. Δεν μπορώ να καταλάβω αυτούς που λένε πως η Μπαρτσελόνα θα παρουσιαστεί αδύνατη. Είναι μια ομάδα με όλους τους παίκτες της να αγωνίζονται στις Εθνικές τους ομάδες, με σπουδαία παιχνίδια στην καριέρα τους. Αν κερδίσουμε αύριο, πρέπει να παίξουμε πολύ, πολύ καλά!”, τόνισε ο ισπανός προπονητής

” Για εμάς είναι μία μεγάλη ευκαιρία. Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι μία ομάδα όπου έχει κερδίσει πολλούς τίτλους στην Ευρώπη. Για εμένα είναι πρώτη συμμετοχή σε Φάιναλ Φορ, έχοντας την ευκαιρία να το κερδίσω κάτι που είναι πολύ όμορφο και μία εμπειρία που ποτέ δεν ξεχνιέται. Ήταν μακρύς ο δρόμος έως εδώ. Αντιμετωπίσαμε σπουδαίες ομάδες, όπως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η Μπαρτσελόνα και ο Ολυμπιακός, όπου βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο και με μεγάλη εμπειρία. Θα δουλέψουμε σκληρά και θα προσπαθήσουμε να… σηκώσουμε το όμορφο τρόπαιο!

Δύο σπουδαίες ομάδες θα αναμετρηθούν στον ημιτελικό και άλλες δύο εξίσου στον άλλο, έχοντας τις ίδιες προσδοκίες μαζί μας. Έχουμε μεγάλες προσδοκίες να αγωνιστούμε στο “κλάσικο”, όπου όλος ο κόσμος περιμένει με ανυπομονησία να παρακολουθήσει! Θα δώσουμε τα πάντα στο παρκέ για να κερδίσουμε τον ημιτελικό “, ανέφερε ο ισπανός σταρ Ρούντι Φερνάντεζ.