Την απαραίτητη πίεση, που αναλογεί σε ένα τέτοιο παιχνίδι και τίποτα παραπάνω, θέλει να βάλει ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, Πάμπλο Λάσο, στους παίκτες του, τονίζοντας ότι θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι κόντρα στους πρωταθλητές Ευρώπης. Μάλιστα ο Ισπανός τεχνικός εκθείασε τον Γιώργο Μπαρτζώκα και τους παίκτες του για την πορεία τους μέχρι τώρα, η οποία απέδειξε ότι μόνο τυχαία δεν είναι κάτοχοι του τροπαίου, ενώ παράλληλα σημείωσε ότι δεν μπορούν να αλλάξουν οι δύο ομάδες σε τόσο μικρό διάστημα, παρά μόνο κάποιες μικρές λεπτομέρειες.

“Είναι οι πρωταθλητές Ευρώπης κι απέδειξαν ότι δεν ήταν έκπληξη η περσινή τους πορεία, αφού το έκαναν ξανά. Θα πρέπει να τους κερδίσουμε αν θέλουμε να πάρουμε τον τίτλο. Είναι μία ομάδα με πολλούς παίκτες από την περασμένη σεζόν κι έχουν ένα προπονητή που κάνει εξαιρετική δουλειά. Μπορούν να παίξουν σε πολύ υψηλό επίπεδο και το απέδειξαν όλη τη χρονιά. Πρέπει να κάνουμε πολύ καλό παιχνίδι για να πάρουμε την Ευρωλίγκα.

Προσπαθώ να ζω την κατάσταση χωρίς παραπάνω άγχος από το φυσιολογικό. Το να είσαι προπονητής της Ρεάλ, σημαίνει πίεση από την πρώτη μέρα μέχρι την τελευταία. Βάζεις εσύ από μόνος σου πίεση στον εαυτό σου. Ξέρω τι σημαίνει να παίζεις σε έναν τελικό Ευρωλίγκας κι οι παίκτες μου το ίδιο. Ξέρουμε ποιον θα αντιμετωπίσουμε και τρέφουμε απεριόριστο σεβασμό στον πρωταθλητή Ευρώπης. Πλέον, αφού κοιμήθηκα καλά, ανυπομονώ να προετοιμάσω την ομάδα μου καλά για το σημαντικότερο παιχνίδι της χρονιάς, ώστε να πάρουμε το τρόπαιο.

Όπως είπε κι ο κόουτς Μπαρτζώκας, αυτός είναι ένας τελικός. Όταν έρχεσαι εδώ προετοιμάζεσαι, ώστε να κερδίσεις δύο μεγάλα παιχνίδια και να πάρεις τον τίτλο. Θα ξεκινήσουμε να μελετάμε τον Ολυμπιακό, αλλά είμαστε ήδη έτοιμοι τον Μάιο, αφού προετοιμαζόμαστε από τον Αύγουστο. Αν θέλουμε να αλλάξουμε κάτι από τη Ρεάλ Μαδρίτης και τον Ολυμπιακό, από την Παρασκευή στο Σάββατο, θα είναι απλά λεπτομέρειες. Κάναμε καλή δουλειά, που μας έφερε μέχρι εδώ, θα συνεχίσουμε έτσι, είναι δυνατές κι οι δύο ομάδες. Θα προετοιμάσουμε τις λεπτομέρειες, αλλά οι ομάδες, που βρίσκονται εδώ αυτή τη στιγμή άρχισαν δουλειά από το καλοκαίρι.

Όταν έχεις δύο ομάδες με τόσο μεγάλο ρόστερ και ταλαντούχους παίκτες, είναι δύσκολο να πεις ποιοι παίκτες θα καθορίσουν τον αγώνα. Σλούκας, Σπανούλης και Λο κάνουν τον Ολυμπιακό πολύ δυνατό στην περιφέρεια, όπως κι οι παίκτες μου το ίδιο. Στη ρακέτα, οι Χάινς και Σλότερ είναι ίδιοι παίκτες με πολλά κοινά χαρακτηριστικά, ενώ το ίδιο ισχύει και για τους Πρίντεζη και Ρέγες. Σε αυτό το επίπεδο, υπάρχουν πολλά ματς απ μέσα στο παιχνίδι, αλλά αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να τα μετατρέπεις σε πλεονεκτήματα μέσα από την ομαδική δουλειά.

Όπως και κάθε τελικός, πρόκειται να γίνει ένα πολύ σκληρό παιχνίδι απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα, που είναι το θεωρητικά φαβορί, παίζοντας πολύ επιθετική άμυνα και πολύ όμορφο μπάσκετ. Δεν θα είναι εύκολο, όπως και σε κάθε τελικό. Θα είναι ισορροπημένο παιχνίδι κι ελπίζω να βγούμε έξω με μεγάλο κίνητρο και συγκέντρωση, χωρίς νευρικότητα, ώστε να πάρουμε το τρόπαιο

Σέβομαι την ισπανική ομοσπονδία μπάσκετ. Έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά, η επιτυχία του ισπανικού μπάσκετ αρχίζει από τα μικρά παιδιά. Οι παίκτες παίρνουν τα αγωνιστικά αυτά στοιχεία από μικροί. Οι Ισπανοί το έχουν στο αίμα τους. Μέσα στην ομάδα μας έχουμε διαφορετικούς χαρακτήρες, διαφορετικές εθνικότητες και ανθρώπους. Οι Ισπανοί ξέρουν καλά ο ένας τον άλλον και θέλουμε αυτή την χημεία να την περάσουμε και σε άλλους παίκτες και να είμαστε απόλυτα έτοιμοι. ” δήλωσε ο Λάσο.

“Όπως είπε κι ο Πρίντεζης, αυτοί είναι πιο έμπειροι από εμάς, καθώς έπαιξαν και την περασμένη σεζόν, όταν και κατέκτησαν το τρόπαιο. Πιστεύω όμως ότι κι εμείς είμαστε αρκετά έμπειροι παίκτες, καθώς μπορεί να μην έχουμε παίξει σε τελικό Ευρωλίγκας, αλλά έχουμε αγωνιστεί σε πολύ μεγάλα παιχνίδια με την Εθνική ομάδα. Θα φανεί ποια ομάδα μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα την πίεση του αγώνα, αλλά σίγουρα κι οι δύο ξέρουμε πώς να αντιμετωπίζουμε τέτοια παιχνίδια.

Θα βάλουμε τη σωστή πίεση στην ομάδα μας. Θέλουμε να κατακτήσουμε το τρόπαιο, θα είναι ένα όνειρο. Δεν χρειάζεται να μας πείτε εσείς ή ο οποιοσδήποτε ότι η Ρεάλ έχει χρόνια να κατακτήσει το τρόπαιο. Προσπαθούμε να συγκεντρωθούμε στον στόχο μας κι όχι σε αυτά που λέτε γιατί δεν μας κάνουν καλό στην σκέψη μας. Είναι αλήθεια ότι όλοι δουλεύουμε για να κερδίσουμε αύριο απέναντι σε μία ομάδα, που παίζει σε πολύ υψηλό επίπεδο, μπορούμε όμως να τα καταφέρουμε” πρόσθεσε ο Ρέγες.

Λονδίνο, αποστολή