Την ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα του, περιέγραψε στις δηλώσεις του ο Ιταλός προπονητής, Έτορε Μεσίνα, λίγο πριν το μικρό τελικό απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Ακόμη δήλωσε χαρακτηριστικά πως, αν δεν πάθεις… δεν θα μάθεις, τονίζοντας πως αγωνίζεται για πρώτη φορά στην καριέρα του, στον τελικό της… παρηγοριάς. Για το κίνητρο που θα έχουν στη σημερινή αναμέτρηση αναφέρθηκε ο Σόνι Ουίμς, λέγοντας πως μία πιθανή νίκη θα τους κάνει καλό για την συνέχεια, αφού έχουν να αγωνιστούν και στην τελική φάση της VTB League, με την επιστροφή τους στη Ρωσία.

“Είναι το πρώτο παιχνίδι για την τρίτη θέση στην καριέρα μου. Πρέπει να υποφέρεις και να μάθεις στη ζωή! Μαθαίνω πολλά σήμερα αλλά… και αύριο. Το πιο δύσκολο πράγμα είναι πως θα έρθουν και πάλι οι εικόνες από την τελευταία ήττα και θα μας επηρεάσουν ψυχολογικά. Μεγάλο μέρος της ομάδας είναι στην ίδια κατάσταση που ήταν ένα χρόνο πριν. Σε περιπτώσεις όπως αυτή, μπορείς να σκεφτείς πως έχεις δουλέψει τόσο σκληρά όλη τη χρονιά και ένα χρόνο μετά να είσαι στην ίδια θέση, πράγμα που το κάνει ακόμα χειρότερο!

Έχουμε μιλήσει για αυτό, παρακολουθήσαμε μερικά βίντεο, αλλά δεν ξέρω σε τι ψυχολογική κατάσταση θα βρισκόμαστε μόλις πατήσουμε το παρκέ. Πρέπει να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι αυτό για τους ίδιους μας τους εαυτούς, για την ομάδα, τους φιλάθλους και τις οικογένειες μας. Πρέπει να κάνουμε ένα αξιοπρεπές παιχνίδι κάνοντας μία καλή προσπάθεια. Δεν είναι ένας αγώνας ξεκούρασης και δοκιμών, αλλά ένας αγώνας για την αξιοπρέπεια και την προσπάθεια μας!”, τόνισε ο Ιταλός προπονητής.

Δεν μπορείς να το βάλεις κάτω. Δεν μπορείς  να τα παρατήσεις. Δεν είναι αυτό το παιχνίδι για το οποίο ήρθαμε να παίξουμε, αλλά ακόμη κι έτσι πρέπει να αγωνιστούμε για την θέση. Θα αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι αυτό με μεγάλο κίνητρο, διότι μόλις επιστρέψουμε στην Ρωσία, έχουμε τον θεσμό της VTB League που πρέπει να κατακτήσουμε! Έτσι, κερδίζοντας τον σημερινό αγώνα θα μας δώσει μία… ώθηση για την συνέχεια“, συμπλήρωσε από την πλευρά του ο Σόνι Ουίμς.

Λονδίνο, αποστολή