Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει αυτήν την ώρα την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και το Basketblog.gr σας μεταφέρει το κλίμα που επικρατεί στην O2 Arena. Το γήπεδο δεν είναι γεμάτο και αυτό φαίνεται και από την τηλεόραση, αλλά φίλαθλοι της ελληνικής ομάδας έχουν δώσει δυναμικό παρών, παρά το γεγονός πως υπάρχουν ακόμη πάρα πολλοί που δεν έχουν μπει στο γήπεδο λόγω του ελέγχου.

– Μισή ώρα πριν το τζάμπολ και στην Ο2 Αρένα η εικόνα είναι απογοητευτική. Δεν βρίσκονται περισσότεροι από 4000 κόσμου με τους 1500 έλληνες να είναι αυτοί που κλέβουν την παράσταση, συγκεντρωμένοι στην οροφή. Αλλά και αυτοί δεν είναι ενθουσιώδεις όπως άλλες φορές και δεν φωνάζουν όπως σε προηγούμενα Φάιναλ Φορ.

– Υπάρχουν πανό από την Πρέβεζα,την Σάμο και την Χίο που φαίνονται ,καθώς μερικά ακόμα είναι κρυμμένα από τα διαφημιστικά του Ο2 Αρένα.

– Η πρόσβαση στην Ο2 Αρένα είναι πολύ εύκολη πάντως από οποιαδήποτε μέρος του Λονδίνου με τις πολύ καλές συγκοινωνίες στο πανάκριβο πάντως αλλά με 10 γραμμές μετρό τους. Βέβαια προσέχουμε ότι περιμένουν πολλές σκάλες του επισκέπτες καθώς στις περισσότερες γραμμές που είναι από την εποχή του πολέμου η ανάβαση είναι παραδοσιακή και ανεβαίνεις κανονικά τις σκάλες για την έξοδο. Πάντως σε 15-25 λεπτά είσαι στο Ο2 Αρένα από οποιοδήποτε μέρος του Λονδίνου

– Απογοητευμένη φέρεται να είναι η ευρωλίγκα από την διοργάνωση με γνώμονα το κόσμο και τα όσα άλλωστε επισήμανε με αποκαλυπτικά ρεπορτάζ και από χτες. Η διοργανώτρια μάλλον σκέφτεται σύμφωνα με πληροφορίες να αφαιρέσει το επόμενο Φάιναλ Φορ από το Λονδίνο όχι γιατί η διοργάνωση δεν είναι υψηλού επιπέδου αλλά επειδή οι λονδρέζοι το σνόμπαραν.

– Άλλωστε το Σάββατο στο Λονδίνο έχουμε και τον τελικό του κυπέλλου Μάντσεστερ Σίτυ-Γουίγκαν και γενικά οι Άγγλοι αγαπάνε το ΝΒΑ αλλά όχι όπως φαίνεται το ευρωπαϊκό μπάσκετ.

– Συνεπώς με άδειες εξέδρες η διοίκηση της ευρωλίγκα μάλλον θα αφαιρέσει την επόμενη διοργάνωση από το Λονδίνο (ήταν 1+1!) μιας και όλοι συμφώνησαν ότι οι ανέσεις και η πολυτέλεια είναι επιπέδου ΝΒΑ όπως και το γήπεδο αλλά το μπασκετικό κοινό ένοιωσε ότι βρίσκεται σε ένα χώρο άοσμο, άχρωμο και άγευστο.

– Και πολλοί νοστάλγησαν ένα Φάιναλ Φορ σε μια μπασκετική χώρα π.χ. όπως η Λιθουανία. Πάντως και για τους δημοσιογράφους υπήρχε ..νηστεία αφού ούτε τσάντες με τα αναμνηστικά και τα σχετικά δόθηκαν, υπήρχε ένα καλό μίνι γεύμα στο Media Center αλλά το νερό τελείωσε νωρίς και πολλοί συνάδελφοι ένοιωσαν ότι είναι στην Σαχάρα!

– Και προεδρική ελληνική παρουσία στο Λονδίνο. Οι μεγαλομέτοχοι του Πανιωνίου Ηλίας Λιανός και του Ρεθύμνου ο Κωστής Τζομπανάκης με τον δεύτερο να είναι χρόνια κάτοικος Λονδίνου πριν γυρίσει βασικά στην Κρήτη και την Ελλάδα, είναι στο Φάιναλ Φορ . Άλλωστε ο Λιανός το έχει συνήθειο να μην χάνει τις μεγάλες διοργανώσεις και ας μην είναι ποτέ παρών η ομάδα του ο Πανιώνιος. Και οι δύο όμως είναι μέχρι στιγμής εκπρόσωποι του ελληνικού μπάσκετ πέραν του Ολυμπιακού σε διοικητικό επίπεδο από πλευράς ομάδων.

-Και ο Κριστιάν Καρεμπέ αλλά χωρίς  τη Σκλεναρίκοβα φυσικά με την οποία έχει χωρίσει καιρό και η οποία θα έκλεβε την παράσταση αν ήταν μαζί του. Ο Καρεμπέ βρέθηκε στο Λονδίνο να θυμηθεί τα ερυθρόλευκα από την εποχή που έπαιζε στην ποδοσφαιρική ομάδα του Ολυμπιακού με μεγάλη επιτυχία. Και είναι και άλλες φορές κοντά και στο μπάσκετ του Ολυμπιακού και μάλιστα πολλοί φίλοι των ερυθρολεύκων έσπευσαν να φωτογραφηθούν μαζί του και του έλεγαν πόσο πολύ ακόμα κα τώρα χωράει στην ομάδα!

Λονδίνο, αποστολή