Τη Ρεάλ Μαδρίτης θα αντιμετωπίσει στον μεγάλο τελικό της Ευρωλίγκας στο Final-4 του Λονδίνου, ο Ολυμπιακός, καθώς το συγκρότημα του Πάμπλο Λάσο επικράτησε στον δεύτερο ημιτελικό της Μπαρτσελόνα με 74-67. Οι “Μαδριλένοι” είχαν δύο καλά δεκάλεπτα και δύο άσχημα, αλλά ευτύχησαν το ένα από τα καλά δεκάλεπτα να είναι το τελευταίο, με αποτέλεσμα οι “Μπλαουγκράνα” να μην μπορέσουν να αντιδράσουν.

Το “El Classico” ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για καλό μπάσκετ, με ενέργεια και από τις δύο πλευρές, αλλά την Μπαρτσελόνα να κάνει καλό ξεκίνημα. Και μάλιστα παρά το γεγονός πως για ένα ακόμη σημαντικό παιχνίδι ο Έραζεμ Λόρμπεκ… άφαντος. Το βάρος στην επίθεση “κουβάλησαν” οι Τόμιτς και Ναβάρο, ενώ και η άμυνα της ομάδας του Τσάβι Πασκουάλ ήταν εξαιρετική.

Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 18-11 υπέρ της Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ να γυρνάει τα πράγματα τούμπα στο δεύτερο δεκάλεπτο. Ο Λάσο έριξε στο παρκέ τρεις γκαρντ και πίεσε στην άμυνα, ενώ η είσοδος του Ροντρίγκεθ άλλαξε εντελώς τον ρυθμό του αγώνα. Ο τελευταίος μαζί με τον Γιουλ βρήκαν τους διαδρόμους προς το… πλεκτό και έδωσαν το προβάδισμα στην ομάδα της Μαδρίτης, καθώς το πρώτο μισό του αγώνα ολοκληρώθηκε με 39-33 υπέρ της Ρεάλ.

Υπό τις ιαχές των φιλάθλων του Ολυμπιακού που ζητούσαν το ευρωπαϊκό, η Μπαρτσελόνα, κατάφερε να επιστρέψει στο παιχνίδι, με τον Άντε Τόμιτς να πραγματοποιεί εξαιρετικό παιχνίδι στην επίθεση. Η Ρεάλ από κει που είχε πετύχει 28 πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο, στο τρίτο έμεινε μόλις στους 9 πόντους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Μπαρτσελόνα να κλείσει την περίοδο προηγούμενη στο σκορ με 51-48.

Οι “Μπλαουγκράνα” είχαν το πάνω χέρι στο σκορ, κυρίως χάρη σε κάποιες εμπνεύσεις του Μαρτσελίνιο Χουέρτας, αλλά η κούραση έκανε την εμφάνισή της και η Ρεάλ επέστρεψε και πάλι. Μάλιστα οι “Μαδριλένοι” πήραν το προβάδισμα (63-69), πραγματοποιώντας ένα σερί 17-2. Η Μπαρτσελόνα δεν κατάφερε να αντιδράσει μετά από αυτήν την εξέλιξη, η Ρεάλ είχε περισσότερη ενέργεια και έτσι πήρε τη νίκη – πρόκριση στον τελικό με 74-67.

Τα δεκάλεπτα: 18-11, 33-39, 51-48, 67-74.
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πασκουάλ): Σάδα, Χουέρτας 19 (3), Αμπρίνες, Ναβάρο 9 (2), Γιασικεβίτσιους 6, Τοντόροβιτς 2, Ουάλας 2, Ίνγκλις 5 (1), Ραμπασέδα, Λόρμπεκ 6, Τζαβάι, Τόμιτς 18.
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Λάσο): Ντράπερ, Φερνάντεθ 8, Σουάρεθ 6 (2), Ρέγιες 17, Μίροτιτς 6 (1), Ροντρίγκεθ 12 (1), Μπέγκιτς 4, Κάρολ 2, Γιουλ 13 (3), Σλότερ 6.

Λονδίνο, αποστολή