Στον Παναθηναϊκό και τους κανονισμούς που πρέπει να ακολουθήσουν οι “πράσινοι” στάθηκε με δηλώσεις του ο Τζόρντι Μπερτομέου. Ο εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωλίγκας ρωτήθηκε για την τιμωρία του “Τριφυλλιού” και για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και τόνισε πως ο τελευταίος έσπασε και τους κανόνες κοινωνικής συμπεριφοράς του θεσμού.

Αναλυτικά ο Τζόρντι Μπερτομέου τόνισε: “Εμείς έχουμε δείξει μεγάλο σεβασμό στην οικογένεια Γιαννακόπουλων, η οποία έχει προσφέρει πολλά, αλλά τώρα έχει αναλάβει η νέα γενιά. Από πέρσι έχουν ψηφιστεί πολύ αυστηροί κανονισμοί μετά από αυτά που έγιναν στην Κωνσταντινούπολη. Φέτος είχαμε πρόβλημα μόνο με τον Παναθηναϊκό και εφαρμόσαμε του κανονισμούς. Προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια και δεν θέλουμε να πάρουμε κανένα ρίσκο πάνω σε αυτό. Θα αναβάλουμε και αγώνες, την επόμενη φορά που θα δούμε εικόνες όπως αυτές στο τελευταίο παιχνίδι του ΟΑΚΑ.

Εκτός από αυτά, ένας ιδιοκτήτης (σ.σ. Δ. Γιαννακόπουλος) έσπασε και τους κανόνες κοινωνικής συμπεριφοράς μέσα στην Ευρωλίγκα. Εμείς δουλεύουμε όλοι μαζί και εδώ δεν μιλάμε μόνο για κανονισμούς αλλά για συμπεριφορές. Θα πρέπει να σκεφτούν αν θέλουν να είναι στην διοργάνωση ή όχι. Εγώ δεν έχω να αποδείξω κάτι. Όλοι ξέρουν ποιος είμαι αλλά μου είναι πολύ δύσκολο να καταλάβω γιατί δεν προστατεύεται το ίδιο το προϊόν”.

Όταν ρωτήθηκε για το αν σκέφτονται την αποβολή του Παναθηναϊκού, ο ισχυρός άνδρας της Ευρωλίγκας απάντησε: “Δεν το σκεφτόμαστε, απλά ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να καταλάβει πως είναι μέλος και φυσικά έχει το δικαίωμα να κριτικάρει αλλά θα πρέπει παράλληλα να σεβαστεί τους κανόνες. Σας λέω πως για πρώτη φορά στην εκτελεστική επιτροπή συζητήθηκαν τέτοιες συμπεριφορές και σας αποκαλύπτω πως οι άλλοι σύλλογοι ήταν πολύ σκληροί όσα έγιναν. Πιστεύω πως γρήγορα θα αντιληφθεί το λάθος και θα αλλάξει τακτική”.

Καλά τα λέει ο Τζόρντι Μπερτομέου, να σεβαστεί ο Παναθηναϊκός και ο κάθε… Παναθηναϊκός τους τους κανονισμούς, αλλά καλό θα ήταν να σεβαστεί και ο ίδιος όλες της ομάδες της Ευρωλίγκας και όχι όχι μόνο τις πέντε που γουστάρει. Στην διοργάνωση υπάρχουν και ο Παναθηναϊκός με τον Ολυμπιακό και το γεγονός ότι στρέφεται κατά ενός προέδρου δεν είναι θετικό. Δεν θα υποδείξουμε στον Μπερτομέου πως θα κάνει τη δουλειά του, αλλά ο ρόλος του κανονικά θα έπρεπε να είναι… πυροσβεστικός ακόμα και αν ένας εκ των προέδρων των ομάδων της Ευρωλίγκας… ξεφύγει.