Τη στήριξή του στην ομάδα του Ολυμπιακού για τον τελικό της Κυριακής εξέφρασε ο Θοδωρής Παπαλουκάς, ο οποίος δήλωσε ότι έχει πολλούς φίλους στην ελληνική ομάδα κι είναι λογικό να την υποστηρίζει. Μάλιστα. ο Έλληνας άσσος εκθείασε τον Βασίλη Σπανούλη, τόσο για την απόδοσή του στον ημιτελικό της Παρασκευής, όσο και για ολόκληρη τη χρονιά.

“Τί θέλω; Μα δεν είμαι Ρεάλ. Έχω παίξει στον Ολυμπιακό, έχω φορέσει τη φανέλα του, έχω αρκετούς φίλους, και θα χαρώ να πάρει ξανά το Κύπελλο. Ειδικά για τον Βασίλη, που είναι σε τρομερή κατάσταση από την αρχή της χρονιάς. Ο Ολυμπιακός ακολούθησε με ακρίβεια το πλάνο του, σε αντίθεση με μας που δεν κάναμε τίποτε απ’ όσα είχαμε πει και σχεδιάσει. Ήταν εκπληκτικό αυτό που συνέβη. Εμείς να παίζουμε χάλια και ο Ολυμπιακός να είναι απόλυτα προσηλωμένος.

Έχω ξαναπεί, βέβαια, ότι στα φάιναλ φορ δεν υπάρχουν φαβορί και λογική. Δεν ξέρω αν θα έβαζε κανείς στοίχημα, πριν από το παιχνίδι, ότι ο Ολυμπιακός θα νικούσε χωρίς τη βοήθεια του Πρίντεζη και του Παπανικολάου, ή τους μη πόντους του Σπανούλη. Κατά τη γνώμη μου, βέβαια, ο Σπανούλης έκανε φανταστική εμφάνιση.

Πολλοί βλέπουν μόνο τα άστοχα σουτ. Δεν είναι έτσι, όμως. Μπασκετικά, ο Βασίλης έκανε μεγάλο ματς. Έλεγξε απόλυτα τον ρυθμό, έτρεξε όποτε έπρεπε, σταμάτησε όταν χρειαζόταν, μοίρασε την μπάλα, έπαιξε αμυνάρα και τα σουτ που έκανε ήταν όλα καλά. Μπορεί να μην μπήκαν, αλλά για μένα ήταν σπουδαίος

Είναι ανεξήγητο. Άλλα είπαμε, άλλα κάναμε. Ακόμη δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τι συνέβη. Τώρα, πρέπει να συνέλθουμε και να πάμε να κατακτήσουμε την VTB League. Δεν έχουμε και άλλη επιλογή. Μέσω του μπάσκετ πρέπει να ξαναβρούμε τους εαυτούς μας“.

Λονδίνο, αποστολή