Την ευκαιρία να σηκώσει για φορά στην μεγάλη του καριέρα, το τρόπαιο της Ευρωλίγκας, έχασε ο Θοδωρής Παπαλουκάς, μετά την ήττα από τον… αγαπημένο του Ολυμπιακό στον ημιτελικό. Σε δηλώσεις του, τόνισε πως δεν μπήκαν κάποια μακρινά σουτ, άρχισαν να αγχώνονται και ήταν δύσκολο να επιστρέψουν στον αγώνα, σε συνδυασμό με το μη έξυπνο παιχνίδι των Ρώσων.

Για τα αίτια της ήττας: “Τις περισσότερες φορές παίζουμε πιο έξυπνο μπάσκετ, αλλά σήμερα δεν καταφέραμε να βάλουμε κάποια μακρινά σουτ, αστοχήσαμε σε βολές και το γεγονός αυτό άρχισε να μας αγχώνει. Ο Ολυμπιακός είναι καλή ομάδα και το εκμεταλλεύτηκε. Ξέφυγε στο σκορ και ήταν δύσκολο για μας να επιστρέψουμε.

Γνώριζαν ακριβώς πως να κινηθούν και πως να μας αντιμετωπίσουν, δεν καταφέραμε από την μεριά μας να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι. Μετά τα πρώτα πέντε λεπτά ο Ολυμπιακός πήρε τον έλεγχο του αγώνα, αλλά δεν καταφέραμε να απαντήσουμε, με εξαίρεση ένα μικρό διάστημα στο δεύτερο μέρος. Αυτό έφτανε για να επιστρέψουμε σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι”.

Για τον μικρό τελικό της… παρηγοριάς: “Έχουμε μία μέρα για να χαλαρώσουμε, να συγκεντρωθούμε, για να είμαστε έτσι όπως πρέπει για τον αγώνα της Κυριακής“.

Λονδίνο, αποστολή