Ικανοποιημένος για την προσπάθεια των παικτών του, παρά την ήττα από την αιώνια αντίπαλο Ρεάλ Μαδρίτης, εμφανίστηκε ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, Τσάβι Πασκουάλ, ο οποίος τόνισε ότι η ομάδα του είχε πολλά προβλήματα τραυματισμών με αποτέλεσμα να μην προετοιμαστεί κατάλληλα. Ο Ισπανός τεχνικός δεν έψαξε πάντως για δικαιολογίες, λέγοντας πως τα επιθετικά ριμπάουντ κι η απόδοση του Ρέγες έπαιξαν ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα.

“Κάναμε ένα καλό παιχνίδι για τρία δεκάλεπτα, αφού στη συνέχεια ήμασταν καλοί μόνο στην επίθεση και πολύ κακοί στην άμυνα. Έγιναν απίστευτα πράγματα και κάναμε πολλά λάθη. Δεν είχαμε φρεσκάδα ούτε σωματικά ούτε σε ιδέες. Μία ήττα πονάει πολύ αλλά πάντα μαθαίνεις από τέτοια παιχνίδια και βελτιώνεσαι. Χάσαμε με αξιοπρεπή τρόπο και μπορούμε να πάρουμε τα θετικά από το παιχνίδι.

Όταν χάνεις δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Δυστυχώς λέγαμε ψέματα για την κατάστασή μας. Η προετοιμασία μας έγινε κάτω από αντίξοες συνθήκες, αλλά κάναμε ότι μπορούσαμε για να κερδίσουμε. Στο τέλος μας πλήγωσαν μέσα από τη ρακέτα και δεν μπορούσαμε να τους σταματήσουμε. Μέχρι το τρίτο δεκάλεπτο ήμασταν πολύ καλοί και προηγηθήκαμε μέχρι και με 9 πόντους διαφορά.

Η Ρεάλ όμως πέτυχε εύκολα καλάθια γι αυτό κι επέστρεψε στο παιχνίδι. Δεν μπορώ να πω κάτι στους παίκτες μου, είμαι ικανοποιημένος με την προσπάθειά τους. Ο Ρέγες μας πλήγωσε με επιθετικά ριμπάουντ, στο τέλος ξεμείναμε από δυνάμεις, δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο. Προσπαθήσαμε να βάλουμε τη μπάλα μέσα στη ρακέτα για να πάρουμε εύκολους πόντους. Τα 17 επιθετικά ριμπάουντ της Ρεάλ ήταν πολύ μεγάλο νούμερο και μας πλήγωσε” δήλωσε ο Πασκουάλ.

Λονδίνο, αποστολή