Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα Τσάβι Πασκουάλ, ενόψει του αυριανού ημιτελικού δήλωσε πως δεν έχει να… κρύψει κάτι απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης, την οποία έχουν αντιμετωπίσει πολλές φορές κατά την διάρκεια της σεζόν, ενώ ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο, στην συμμετοχή του σε Φάιναλ Φορ, ανέφερε το πόσο σημαντική είναι η παρουσία των δύο ισπανικών ομάδων και την θέληση του για το τρόπαιο.

” Είναι πολύ δύσκολο να υπάρχουν εκπλήξεις στην τακτική και από τις δύο ομάδες, αφού έχουμε αγωνιστεί πολλές φορές μεταξύ μας. Γνωρίζουμε πολύ καλά ο ένας τον άλλο, έχοντας προετοιμαστεί για αυτό το παιχνίδι. Ο καθένας από την μεριά του, θα κοιτάξει να κερδίσει τον αγώνα με τον τρόπο του. Περιμένω με πιο μεγάλη προσμονή να γίνει ένας υπέροχος αγώνας για τους φιλάθλους, παρά να ασχοληθώ με τις… εκπλήξεις. Ένα “κλάσικο” κατά την διάρκεια ενός Φάιναλ Φορ, είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο  και έτσι ακριβώς θα το βιώσουμε. Θα προσπαθήσουμε να ανταμείψουμε τον καθένα που θα παρακολουθήσει την αναμέτρηση!

Όσο αναφορά τα προβλήματα μας, είμαστε ακριβώς στην ίδια κατάσταση, για την οποία σας ενημέρωσα στην προηγούμενη συνέντευξη τύπου, από την Βαρκελώνη. Ο Πιτ Μάικλ είναι εκτός για όλη την σεζόν, ενώ ο Νέιτ Τζαγουάι πολύ πιθανό να μην παίξει. Παρ’ όλα αυτά, θα δοκιμάσουμε μέχρι το τελευταίο λεπτό μήπως υπάρχει έστω και μία πιθανότητα και καταφέρει να αγωνιστεί. Ο Μάρκο Τοντόροβιτς και ο Ουάλας αντιμετωπίζουν προβλήματα, αλλά θα αγωνιστούν. Είμαστε στο Φάιναλ Φορ, όλη την χρονιά δουλέψαμε σκληρά για να φτάσουμε εδώ και θα τα δώσουμε όλα, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε”, τόνισε ο ισπανός τεχνικός.

Δεν είμαι νευρικός όπως ήμουν στην πρώτη μου εμφάνιση, αλλά κάθε συμμετοχή σε Φάιναλ Φορ είναι ιδιαίτερη. Κάθε φορά σε διακατέχει ένας ενθουσιασμός! Είναι το 7ο μου Φάιναλ Φορ, αλλά κάθε φορά έχεις πιο πολλές ευθύνες. Είναι μία νέα δοκιμασία, για τον στόχο που δουλεύεις όλη τη χρονιά. Ποτέ δεν έπαιξα στα πλέι οφ του ΝΒΑ ή σε μια εκδήλωση αυτού του μεγέθους. Είναι η 7η παρουσία μου σε Φάιναλ Φορ και αγωνίζεσαι για αυτό το σκοπό όλο το χρόνο. Έχουμε το “κλάσικο” σε αυτό το Φάιναλ Φορ, κάτι το οποίο είναι πολύ ιδιαίτερο.

Επίσης στον άλλο ημιτελικό, αγωνίζονται οι δύο ομάδες του περσινού τελικού. Δεν θα μπορούσαμε να ζητήσουμε κάτι άλλο και ελπίζουμε να πάνε όλα καλά. Δυστυχώς δεν κατάφερα να παρακολουθήσω όσο θα ήθελα τον Νίκο Γκάλη. Ήταν ένας απίστευτος παίκτης, σπουδαίος σκόρερ, αλλά ο Βασίλης Σπανούλης που τον ξέρει καλύτερα, μπορεί να μιλήσει περισσότερο γι αυτόν!” ανέφερε ο αρχηγός της Μπαρτσελόνα, Χουάν Κάρλος Ναβάρο.