Στην εμπειρία των παικτών του Ολυμπιακού (από Φάιναλ Φορ και τελικό Ευρωλίγκας) στάθηκε ο Ρούντι Φερνάντεθ, ο οποίος μάλιστα ανέφερε ότι θεωρεί πιο δύσκολο αντίπαλο την ελληνική ομάδα από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Επίσης, ο εκ των πρωταγωνιστών του ημιτελικού κόντρα στην Μπαρτσελόνα, Σέρτζιο Ροντρίγκεθ, σύγκρινε τον Βασίλη Σπανούλη με τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο, λέγοντας πως είναι διαφορετικοί παίκτες και θα πρέπει να αντιμετωπιστούν διαφορετικά.

“Ο τρόπος που έπαιξε ο Ολυμπιακός στο χθεσινό παιχνίδι κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, δείχνει ότι είναι ομάδα, που παίζει καιρό μαζί κι οι παίκτες γνωρίζονται μεταξύ τους. Συνέτριψαν την ΤΣΣΚΑ, δείχνοντας ότι είναι μία εξαιρετική ομάδα με εμπειρία, που ξέρει να κερδίζει τέτοια παιχνίδια. Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός θα είναι ένας δυσκολότερος αντίπαλος για μας από την ΤΣΣΚΑ σε αυτόν τον τελικό. Ξέρουν ότι δεν έχουν τίποτα να χάσουν κι αυτό τους κάνει να έχουν εμφανίσεις σαν τη χθεσινή. Αν θα έπρεπε να διαλέξω, τότε σίγουρα θα έλεγα ότι ο Ολυμπιακός είναι πιο έμπειρος από εμάς σε αυτή την κατάσταση” δήλωσε ο Ρούντι Φερνάντεθ.

“Παίζουν με δύο πόιντ γκαρντ στην περιφέρεια, των οποίων οι ρόλοι εναλλάσσονται, αναλόγως και το παιχνίδι. Όταν ο Σπανούλης αγωνίζεται στην θέση “2”, είναι πολύ διαφορετικός από τον Ναβάρο, καθώς παίρνει τη μπάλα πολύ συχνά. Πρέπει να τον περιορίσουμε όσο περισσότερο γίνεται. Κι οι δύο είναι ταλαντούχοι και μπορούν να τελειώσουν ένα παιχνίδι, φαίνεται ότι έχουν πολλά κοινά αλλά είναι διαφορετικοί παίκτες. Θα πρέπει φυσικά να ακολουθήσουμε διαφορετική άμυνα πάνω σε αυτόν. Αντιμετωπίζουν καλά το πικ εν ρολ και έχουν ψηλούς, που μπορούν να παίξουν άμυνα στον καθένα. Πρέπει να βρούμε τον ελεύθερο παίκτη, ώστε να σπάσουμε την άμυνά τους” ανέφερε ο Ροντρίγκεθ.

Λονδίνο, αποστολή