Το σοβαρό τραυματισμό στο δεξί του χέρι φαίνεται πως έχει ξεπεράσει ο Βιτάλι Φριτζόν, ο οποίος ενδέχεται να προλάβει να αγωνιστεί στον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό.

Ο Ρώσος γκαρντ είχε μείνει εκτός για ένα μήνα λόγω ενός τραυματισμού στο μεσαίο δάχτυλο του δεξιού του χεριού με αποτέλεσμα να χάσει τη σειρά των προημιτελικών με τον Παναθηναϊκό. Μάλιστα, σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση του ιατρικού τιμ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας ο Βιτάλι Φριτζόν δεν θα προλάβαινε το Φάιναλ Φορ εφόσον η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη προκρινόταν εκεί. Παρόλα αυτά, ο Ρώσος γκαρντ δούλεψε σκληρά και από τις 09/05 προπονείται κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα. Έτσι, έθεσε εαυτόν στη διάθεση του προπονητή Ιτούδη, ο οποίος θα αποφασίσει την τελευταία στιγμή αν θα τον χρησιμοποιήσει.

Μέχρι τις 15/05 θα ‘μαι έτοιμος, αλλά την τελική απόφαση θα πάρει ο προπονητής. Φοβόμουν ότι θα χάσω το Φάιναλ Φορ. Όλοι έλεγαν πως θα επέστρεφα αργότερα. Αλλά έκανα τα πάντα για το ΦάιναλΦορ. Όλοι θέλουν ν’ αγωνιστούν σ’ αυτό το γεγονός.” δήλωσε αρχικά ο Βιτάλι Φριτζόν και συνέχισε:

“Είμαι σε πολύ καλή φυσική κατάσταση. Προπονούμαι σαν τρελός εδώ κι ένα μήνα. Ναι, χρειάζομαι περισσότερο χρόνο με την ομάδα, να ανακτήσω αυτό το συναίσθημα. Αλλά ευελπιστώ πως ο χρόνος είναι αρκετός”.

Τσιτσόπουλος Γρηγόρης