Στο πόσο απαιτητικό είναι ένα Final-4, στάθηκε ο Αντρέι Κιριλένκο. Ο «αστέρας» της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αναφέρθηκε σε ενδεχόμενο… déjà vu για την ομάδα του, η οποία είχε κατακτήσει τον τελευταίο ευρωπαϊκό της τίτλο στην ισπανική πρωτεύουσα, το 2008. Τόνισε, επίσης, πως οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη δε βλέπουν το ματς με τον Ολυμπιακό, με διάθεση για ρεβάνς.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε στο επίσημο κανάλι της Ευρωλίγκα:

«Δεν είναι θέμα… εκδίκησης, αλλά πρέπει να δείξεις το ταλέντο σου την κατάλληλη στιγμή. Πρέπει να νικήσεις δύο παιχνίδια στη σειρά, δεν θα έχεις χρόνο να κάνεις λάθος κι αυτό κάνει αυτό το τουρνουά δύσκολο. Αν κοιτάξεις τα τελευταία πέντε χρόνια τα φαβορί… δεν κερδίζουν».

«Η Μαδρίτη έχει υπάρξει ήδη μία φορά τυχερή για εμάς κι ελπίζω πως θα γίνει περισσότερο τυχερή φέτος και να νικήσουμε τον τίτλο».

«Πρέπει να έχουμε θέληση για τη νίκη ακόμα κι αν είμαστε πίσω στο σκορ, πάλι θα έχουμε ελπίδες. Είμαι παίκτης που του αρέσει να παλεύει μέχρι το τέλος. Φυσικά, θέλω να κερδίσουμε και να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου στη Μαδρίτη, αλλά αυτό το τουρνουά είναι τόσο σκληρό και πρέπει να γίνει ομαδική προσπάθεια και να δείξουμε το ταλέντο μας».