Η Euroleague ξεκινάει σε λίγες μέρες και συγκεκριμένα σε δύο 48ωρα, με συνέπεια όλα να μπαίνουν στην τελική ευθεία για την έναρξη της. Έτσι η διοργανώτρια αρχή ανακοίνωσε αλλαγές και στους κανονισμούς ενόψει της πρεμιέρας της Euroleague, ενώ αυτές οι τροποποίησεις θα ισχύσουν και στο EuroCup.

1.Σε περίπτωση που γίνει φάουλ πριν μπει η μπάλα στο παρκέ από επαναφορά στα τελευταία δύο λεπτά του τετάρτου δεκαλέπτου ή της παράτασης τότε η αντίπαλη ομάδα κερδίζει 1 ελεύθερη βολή συν την κατοχή. 

 2.Οι προπονητές μπορούν να χρησιμοπιήσουν το challenge για οποιεσδήποτε από τις 16 παραβάσεις που υπάρχουν χωρίς χρονικούς περιορισμούς. Θυμίζουμε ότι πέρυσι οι προπονητές είχαν το διακαίωμα του challenge μόνο για την αναβάθμιση ενός απλού φάουλ σε αντιαθλητικό στα τελευταία δύο λετπά ενός αγώνα. Τέλος οι προπονητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν μόλις ένα challenge όπως και την προηγούμενη χρονιά.

3. Όταν το ρολόι του αγώνα δείχνει 2 λεπτά ή λιγότερο στο τέταρτο δεκάλεπτο και την παράταση, μετά από ένα εύστοχο καλάθι ή ένα οποιαδήποτε παράβαση που έγινε , οπροπονητής της ομάδας που έχει την κατοχή μετά από τάιμ άουτ μπορεί να επιλέξει εάν ο αγώνας θα συνεχιστεί με επαναφορά είτε από την baseline ή από την γραμμή των εννιά μέτρων απέναντι η στην πλευρά των πάγκων.

4. Τέλος, οι διαιτητές έχουν εξουσιοδοτηθεί να διακόψουν αμέσως το παιχνίδι για να ελέγξουν “active of violence” που αφορά παίκτες ή και άτομα που επιτρέπεται να κάθονται στους πάγκους της ομάδας. Θυμίζουμε ότι τέτοιος κανονισμός υπάρχει στις διοργανώσεις στις FIBA και στα εθνικά πρωταθλήματα. 

Tags:
Euroleague