Η Fener ήταν εμφανώς ανώτερη από το δεύτερο δεκάλεπτο κι έπειτα και με οδηγό την τρομερή της ευστοχία έξω από την περίμετρο (14/26) κατάφερε να επικρατήσει της Efes, παίρνοντας εκδίκηση για την απώλεια του Super Cup πριν από έναν μήνα. Με αυτόν τον τρόπο οι πρωταθλητές Τουρκίας παρέμειναν η πρώτη αήττητη ομάδα στην Eurolegue (5-0) και δείχνουν ότι φέτος έχουν όλα τα φόντα να πρωταγωνιστήσουν. Στον αντίποδα οι γηπεδούχοι πλήρωσαν το σφιχτό ροτέισον στην περιφέρεια ελέω των απουσιών των Larkin και Beuabois, με συνέπεια να υποχωρήσουν στο 2-3 και να γίνουν η δεύτερη ομάδα από την πρώτη ταχύτητα της διοργάνωσης που έχει αρνητικό ρεκόρ σε αυτές τις πρώτες πέντε αγωνιστικές.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Wilbekin με 25 πόντους, με τον Guduric να τον ακολουθεί από κοντά με 19 πόντους, έξι ριμπάουντ και τρεις ασίστ.  Από την πλευρά των γηπεδούχων διακρίθηκε ήταν ο Micic με 19 πόντους και πέντε ασίστ, με τους M’ Baye και Bryant να είναι επίσης διψήφιοι με 14 και 12 πόντους αντίστοιχα.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν πολύ νευρικοί στην επίθεση στο ξεκίνημα, με τους παίκτες του Ataman να το εκμεταλλεύονται και να παίρνουν πλεονέκτημα πέντε πόντων (7-2). Ο Elijah Bryant πήρε το όπλο του και με πέντε διαδοχικούς του πόντους συντηρούσε στα ίδια επίπεδα το προβάδισμα της ομάδας του (14-9), ωστόσο ο επίσης ζεστός Wilbekin με δύο διαδοχικά του τρίποντα έδωσε το πάνω χέρι στην ομάδα του (16-18). Στα επόμενα λεπτά ο ρυθμός της αναμέτρησης εξακολουθούσε να είναι υψηλός, με την Efes να ολοκληρώνει το δεκάλεπτο, έχοντας βραχεία κεφαλή έπειτα από τρίποντο του Balbay (27-26).

Οι άμυνες των δύο ομάδων έσφιξαν στην συνέχεια, με πολλές επιθέσεις να εκδηλώνονται κάτω υπό πολύ κακές συνθήκες. Πάντως το συγκρότημα του Ιτούδη με ένα κάρφωμα του Jekiri πέρασε μπροστά στο σκορ (27-28), με την Efes να αντιδρά και με ένα μικρό 4-0 να μπαίνει στην πρωτοπορία του σκορ (31-28). Aυτήν την φορά ήταν η σειρά του Guduric να “κουβαλήσει” επιθετικά την ομάδα του, καθώς με δύο διαδοχικά τρίποντα διαμόρφωσε το 31-34, ενώ ο 27χρονος Σέρβος με το τέταρτο εύστοχο σουτ έξω από την περίμετρο κι ένα εύκολο lay up έδωσε αέρα έξι πόντων στην ομάδα του (36-42). Tα “καναρίνια” συνέχισαν στο υψηλό τέμπο και με τρίποντο του Edwards αποσπάστηκαν με επτά πόντους (42-49), την ώρα που ο M’ Baye έδωσε μικρή ανάσα στην ομάδα του (44-49).

Oι αμυνόμενοι πρωταθλητές Ευρώπης ήθελαν να εξαλείψουν το προβάδισμα των φιλοξενουμένων και για αρχή πλησίασαν στους τρεις (48-51), ωστόσο η Fener “πυροβολούσε” από την περιφέρεια (11/19 τρίποντα) και έτρεξε ένα σερί 10-0, με συνέπεια να ξεφύγει με 13 πόντους (48-61). Το συγκρότημα του Ataman προσπαθούσε να επανέλθει στο πνεύμα του αγώνα, αλλά οι παίκτες του με οδηγό την συμπαγή άμυνά τους κρατούσαν σε ασφαλείς αποστάσεις τους αντιπάλους τους (55-66). Λίγο αργότερα η Efes βρήκε προσωρινά λύσεις και πλησίασε στους έξι (60-66), με τoυς φιλοξενούμενους να απαντούν άμεσα για το 60-71, χάρις σε πέντε διαδοχικούς πόντους του Edwards, που πήρε την “σκυτάλη” στο σκοράρισμα μετά τους Wilbekin και Guduric.

Ο Dogus Balbay έδωσε σφυγμό στην ομάδα του (65-71) έπειτα από δύο λεπτά ανομβρίας στην τέταρτη περίοδο, αλλά και πάλι οι παίκτες του Ιτούδη αντέδρασαν και με μία εξαιρετική συνεργασία Guduric – Motley αποκατέστησαν την διψήφια διαφορά (65-75). Παρά το γεγονός ότι όλα έδειχναν πως η πλάστιγγα είχε γείρει στο μέρος της Fener, η Efes προσπαθούσε να μειώσει (74-79), ενώ ο M’ Baye με τρίποντο στα 1:20 έγραψε το 77-81, δίνοντας τεράστιο ενδιαφέρον στον αγώνα. Bέβαια η Fener με ένα δίποντο του Kαλάθη και με ένα τρίποντο του Guduric ξέφυγε με εννιά πόντους (77-86) και σφράγισε το τεράστιο διπλό.

Τα δεκάλεπτα: 27-26, 44-49, 62-71, 79-88

Δείτε τα στατιστικά  εδώ