Κυριαρχική νίκη της ASVEL απέναντι στη Baskonia με σκορ 87-61 μην αφήνοντας και πολλά περιθώρια αμφισβήτησης όσον αφορά την τελική έκβαση του αποτελέσματος. Η ομάδα του TJ Parker συνάντησε ελάχιστες δυσκολίες μονάχα στη πρώτη περίοδο και στη συνέχεια απλά επιβεβαίωσε την κυριαρχία της στο παρκέ.

Όπως προαναφέρθηκε η αναμέτρηση κρίθηκε μόλις στο πρώτο δεκάλεπτο. Το ισορροπημένο ξεκίνημα και η ισοπαλία 10-10 έδινε την αίσθηση για ένα μεγάλο ντέρμπι. Ωστόσο, το γρήγορο σερί των Γάλλων (20-0) έκανε το σκορ 30-10. Φάλ, Λάιτι και Ομπασοχάν έκαναν ότι ήθελαν την άμυνα των Βάσκων. Η διαφορά δεν έπεφτε κάτω από τους 15 πόντους στο πρώτο μέρος. Παρόμοια εξέλιξη είχε και το δεύτερο μέρος με τους φιλοξενούμενους να μην απειλούν σε κανένα σημείο του αγώνα. Η ASVEL είχε πέντε διψήφιους ενώ συνολικά μοίρασε 15 ασίστ. Συνεπώς μιλάμε για παράσταση για ένα ρόλο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το ντεμπούτο του Henry για τη Baskonia δεν συνοδεύτηκε με μεγάλη επιτυχία (5 πόντους, 4 λάθη) ενώ ο Howard, το πρόσωπο των τριών πρώτων αγωνιστικών ήταν φανερά επηρεασμένος από τον τραυματισμό του. Στη αντίπερα όχθη, ο Fall ήταν κυρίαρχος και στα δυο καλάθια σκοράροντας 11 πόντους και μαζεύοντας 7 ριμπάουντ ενώ ο Mathews βοήθησε στο δημιουργικό κομμάτι δίνοντας 5 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 24-10, 48-30, 73-52, 87-61.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ