Ο Ergin Ataman υποστήριξε ότι ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε, καθότι η Baskonia ευστόχησε σε ορισμένα μεγάλα σουτ, ενώ εξέφρασε την βεβαιότητα ότι στον τελικό του Final το “τριφύλλι” θα είναι αυτό που θα ευστοχήσει στο τελευταίο σουτ και θα πάρει τον τίτλο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

“Μετά την πρώτη περίοδο, κοντρολάραμε το παιχνίδι. Παίξαμε πολύ καλή άμυνα, ιδίως στο πρώτο μέρος του αγώνα. Είχαμε καλές περιστροφές, αλλά χάσαμε αρκετά ελεύθερα σουτ, μετά την επιθετική τους άμυνα.

Στην τρίτη περίοδο μπήκαμε πολύ καλά, αλλά μετά η Μπασκόνια άλλαξε το σχήμα της. Έπαιξε χωρίς τον Χάουαρντ και χωρίς τον Μαρίνκοβιτς, άρχισε να αλλάζει στην άμυνα, βρήκε κάποια τρελά σουτ με τον Ντάνι Ντίεθ και τον Τσίμα Μονέκε. Έτσι επέστρεψε στο παιχνίδι. Η Μπασκόνια πήρε το προβάδισμα μόνο στο τελευταίο δευτερόλεπτο και κέρδισε, επομένως, συγχαρητήρια.

Έτσι είναι το μπάσκετ. Συμβαίνουν αυτά. Κάποιες φορές επιστρέφεις από το -20 και κερδίζεις στο τελευταίο σουτ, όπως συνέβη με εμάς στο Μονακό και άλλες φορές είσαι μπροστά, αλλά ο αντίπαλος βάζει κάποια απίθανα σουτ, όπως είπα με τον Ντίαθ ή τον Μονέκε, και χάνεις το ματς στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Προσπαθήσαμε να τους σταματήσουμε, αλλά έτσι είναι το μπάσκετ. Νομίζω ότι είχαμε την ευκαιρία (σσ. να κερδίσουμε) μετά το αντιαθλητικό που κέρδισε ο Σλούκας, αλλά σε αυτό το τελευταίο λεπτό κάναμε γελοία λάθη και χάσαμε το παιχνίδι.

Κάτι θα αλλάξει και στον τελικό του Final Four θα το βάλουμε εμείς (σσ. το σουτ) και θα πάρουμε τον τίτλο”.