Η Barcelona κυριάρχησε μετά το πρώτο δεκάλεπτο απέναντι στην Olimpia Milano, καθώς με οδηγό την άμυνά της πήρε σχετικά νωρίς διψήφιες διαφορές , τις οποίες υπερασπίστηκε και διεύρυνε, με αποτέλεσμα να επικρατήσει άνετα επί των Ιταλών (74-56). Μάλιστα αυτή η εμφάνιση του συγκροτήματος του Jasikevicius ήταν μακράν η καλύτερη της στην Euroleague για φέτος και με αυτόν τον τρόπο ανέβηκε στο 3-2, πιάνοντας τους σημερινούς τους αντιπάλους, που προβλημάτισαν με την εικόνα τους κι ειδικά στην επίθεση που έμειναν πολύ ρηχά ειδικά από το διάστημα 10′-30′ όταν και πέτυχαν μόλις 20 πόντους.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Tobey με 13 πόντους και επτά ριμπάουντ, με τον Higgins να είναι ο έτερος διψήφιος με 11 πόντους. Από την πλευρά των φιλοξενουμένων διακρίθηκε ο πρώην παίκτης της Barca Brandon Davies, ο οποίος στην επιστροφή του στο “Palau Blaugrana” πέτυχε 18 πόντους και μάζεψε έξι ριμπάουντ.

Οι Λομβαρδοί ήταν εξαιρετικοί επιθετικά στις πρώτες στιγμές του αγώνα και με πρωταγωνιστή τον Davies αποσπάστηκαν με έξι πόντους (2-8). Παρόλα αυτά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για τους φιλοξενούμενους, που έμεινα χωρίς πόντο για κάτι παραπάνω από τρία λεπτά κι έδωσαν το δικαίωμα στους “Blaugrana” να ισοφαρίσουν (8-8). O Aμερικανός σέντερ εξακολουθούσε να κάνει πάρτι κάτω από τα καλάθια και να πληγώνει την άλλοτε ομάδα του, με αποτέλεσμα το συγκρότημα του Messina να μπει ξανά στην πρωτοπορία του σκορ (8-12).

Βέβαια ο έμπειρος ψηλός βρήκε αντίπαλο δέος που ήταν ο Mike Tobey, ο οποίος με πέντε σερί πόντους έδωσε βραχεία κεφαλή στην ομάδα του (17-14), την στιγμή που η αναμέτρηση εξακολουθούσε να είναι πολύ κλειστή, κάτι που ήταν σαφές κι από το σκορ του δεκαλέπτου (21-21).

Oι γηπεδούχοι επέβαλαν σταδιακά τον ρυθμό τους και για αρχή αποσπάστηκαν με έξι πόντους (30-24), ενώ λίγο αργότερα έτρεξαν ένα επιμέρους 7-0 και έφτασαν στο +13 (39-26).  Μάλιστα η άμυνά τους παρέμεινε σε πολύ υψηλά επίπεδα συγκέντρωσης μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, καθότι κράτησαν μόλις στους οκτώ πόντους τους Ιταλούς. Με αυτόν τον τρόπο οι Καταλανοί μετέτρεψαν το ισόπαλο 21-21 σε 43-29, με συνέπεια να έχουν πλέον ξεκάθαρα τον πρώτο λόγο για να φτάσουν σε ακόμη ένα ροζ φύλλο αγώνα στην φετινή διοργάνωση.

Η άμυνα της Barcelona συνέχισε να “μασάει” σίδερα και παρά το γεγονός ότι πέτυχε μόλις τρεις πόντους σε 3,5 λεπτά κατάφερε να πάρει αέρα 17 πόντων (46-29), αποδεικνύοντας το πόσο αποφασισμένη είναι για να πάρει μία σημαντική νίκη. H Οlimpia Milano “σκόραρε” με αίμα και σε αυτό την περίοδο, κάτι το οποίο εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο οι γηπεδούχοι που με καλάθι του Sanli ξέφυγαν με 21 πόντους (55-34). Μάλιστα οι Ισπανοί συνέχισαν στις υψηλές πτήσεις και μπήκαν με “προίκα” 20 πόντων στην τελική ευθεία του αγώνα (61-41).

Ο ρυθμός είχε πέσει αισθητά, καθώς η έκβαση του αγώνα είχε κριθεί, αλλά οι Καταλανοί ήταν σταθερά μπροστά στο σκορ με προβάδισμα 20+ πόντων (66-45). Το ροτέισον που έκανε ο Jasikevicius ήταν εκτεταμένο, όμως η έκταση της διαφοράς ήταν πολύ μεγάλη (72-49), με τους πρωταθλητές Ιταλίας να μειώνουν ελαφρώς στο τέλος του αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 21-21, 43-29, 61-41, 74-56

Δείτε τα στατιστικά εδώ