Ένα ακόμη el classico είναι γεγονός σε ένα ακόμη Final-4 είναι γεγονός. Barcelona και Real Madrid θα βρεθούν στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό με τις δύο πλευρές να μετρούν σημαντικές απουσίες. Έτσι Jasikevicius και Mateo καλούνται να εφαρμόσουν τα σχεδιά τους δίχως τους Higgins, Deck, Poirier και Yabusele.

Πάμε να δούμε λοιπόν που ίσως κριθεί το σημερινό ντέρμπι.

Η Βασίλισσα θα παρουσιαστεί σχεδόν ελλειπής στη θέση ‘4’ με το προπονητικό τιμ να εφαρμόζει σίγουρα αλχημίες αναφορικά με το μαρκάρισμα του Mirotic. Το πληθωρικό παιχνίδι του forward της Barcelona αναμφίβολα θα δυσκολέψει τους αντιπάλους ψηλούς. Ελέω λοιπόν των απουσιών, τον ρόλο αυτό θα επωμιστούν οι Cornelie, NDiaye και Randolph οι οποίοι δεν έχουν πάρει και αρκετό χρόνο συμμετοχής μέσα στη χρονιά. Να θυμίσουμε πάντως πως το Game 5 με τη Partizan, ο Hezonja είχε πάρει κάποια λεπτά στο ‘4’ και ίσως τον δούμε και εκεί σήμερα προκειμένου να περιορίσει τη δράση του Mirotic.

Σημαντικό και καθοριστικό ρόλο αναμένεται να διαδραματίσει και η απόδοση της πιο έμπειρης και know how περιφερειακής τριάδας της Euroleague. Lull, Fernadez και Rodriguez μπορεί να μη βρίσκονται στη καλύτερη σωματική κατάσταση αλλά αναμφίβολα έχουν φάει με το κουτάλι αυτές τις αναμετρήσεις. Υπενθυμίζουμε άλλωστε, πως η σειρά ανάμεσα σε Real Madrid και Partizan κατέληξε να κρίνεται στο ένα παιχνίδι και συγκεκριμένα στο ένα ημίχρονο κι εκεί, οι τρεις μεγάλοι Ισπανοί σταρ καθόρισαν τον τελικό νικητή.

Τέλος παίκτες-κλειδιά στην λειτουργια των ομάδων όπως ο Vesely από τη μία και ο Tavares από την άλλη θα καθορίσουν την έκβαση και το ρυθμό της αναμέτρησης. Ο πρώτος μπορεί μέσω της πολύ καλής δράσης που έχει μέσα στο ζωγραφιστό να φθήρει τους αντίπαλους ψηλούς ενώ ο δεύτερος όντας ο πιο επιδραστικός παίκτης της Βασίλισσας μπορεί να περιορίσει το inside game των Καταλανών.