Στο Audi Dome η Bayern συνέχισε τις φετινές της ψηλές πτήσεις στην διοργάνωση νικώντας την Baskonia με 77-66 σε ένα παιχνίδι που αν και θεωρούνταν ντέρμπι οι Γερμανοί το καθάρισαν με σχετική ευκολία.

Για τους νικητές διακριθέντες ήταν οι Reynolds,Baldwin,Zipser και Radosevic με 21 17 13 και 11 πόντους αντίστοιχα.

Στην αντίπερα όχθη για τους Βάσκους προσπάθησαν οι Dragic,Peters και Palonara με 13 12 και 10 πόντους αλλά δεν ήταν αρκετοί για την ομάδα του Dusko Ivanovic.

Με την νίκη της αυτή η Bayern ανέβηκε στο 10-5 ενώ οι Βάσκοι έπεσαν στο 6-8.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Η πρώτη περίοδος έδειξε ότι οι Γερμανοί μπήκαν στο παιχνίδι για να το πάρουν και να μείνουν σε απόσταση αναπνοής από το δίδυμο της κορυφής(CSKA-Barcelona). Έχοντας ως σημείο αναφοράς την άμυνα τους και τους πόντους στο transition κατάφεραν να φτιάξουιν μια διαφορά έξι πόντων η οποία όμως δεν αποδείχθηκε κάτι σταθερό μιας και η περίοδος έκλεισε με τους Γερμανούς στο +3(18-15).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι παίχτες του coach Trinchieri έδωσαν στους παίχτες του Ivanovic να καταλάβουν ποιος θα κέρδιζε στο τέλος μιας και μόλις στο 5ο λεπτό έφτασαν για πρώτη φορά σε διψήφια διαφορά (28-17 στο 15′) αλλά δεν έμειναν εκεί μιας και πραγματοποιώντας ένα 10-6 πήγαν την διαφορά στο +15(38-23), κάποιες κακές επιλογές στην άμυνά τους και κάποια ανόητα φάουλ στην άμυνα έδωσαν στην Baskonia την δυνατότητα να κάνει ένα 7-0 και να κλείσει το ημίχρονο στο -8(38-30).

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Βάσκοι μπήκαν προσπαθώντας να κάνουν την αντεπίθεση τους αλλά οι Γερμανοί δεν τους άφηναν καθώς παρά την κακή τους επίδοση στην επίθεση αμυντικά ήταν συνεπείς και κατάφεραν να κρατήσουν την διαφορά τους στο +8.

Στην τέταρτη περίοδο η Bayern πήγε την διαφορά στο +15(65-50) μόλις στο πρώτο λεπτό και δεν άφησαν δυνατότητα στους Βάσκους να ξαναμπούνε στο παιχνίδι παρά τις όποιες τους προσπάθειες το μόνο που κατάφεραν ήταν να ηττηθούν εν τέλει με την διαφορά των 11 πόντων(77-66).

Τα δεκάλεπτα:18-15,38-30,58-50,77-66

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ