Παιχνίδι ακατάλληλο για καρδιακούς διεξήχθη στο Audi Dome με τις Bayern και Khimki να παλεύουν μέχρι το τέλος για να πάρουν την νίκη με νικητές εν τέλει να αναδεικνύονται οι Γερμανοί με σκορ 80-77.

Για τους νικητές ξεχώρισαν οι Baldwin,Zipser,Lučić οι οποίοι σκόραραν 19, 18 και 10 πόντους αντίστοιχα ενώ ιδιαιτέρως χρήσιμο φάνηκε το αλάνθαστο χέρι του Weiler-Babb ο οποίος με τέσσερις δικές του βολές έκανε το 76-77 80-77 υπερ της Bayern.

Για τους ηττημένους για ακόμα ένα παιχνίδι ξεχώρισαν οι Shved και Monroe και Timma με 20 18 και 10 πόντους αντίστοιχα αλλά για ακόμα ένα παιχνίδι δεν κατάφεραν να φέρουν την νίκη στην ομάδα τους

Με το σημερινό αποτέλεσμα η Bayern μένει 3η με ρεκόρ 7-4 ενώ οι Ρώσοι παραμένουν στον πάτο της βαθμολογίας και την 18η θέση με ρεκόρ 2-8.

 

 

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στην πρώτη περίοδο οι Βαυαροί μπήκαν πιο δυνατά από τους μουδιασμένους Ρώσους και προηγήθηκαν με 5 (5-0) αλλά και με 6 (11-5) δείχνοντας να έχουν το momentum του αγώνα. Σε εκείνο το σημείο οι Ρώσοι αντέδρασαν και με σκληρή άμυνα και τρομερή ευστοχία στην επίθεση κάνανε ένα 12-2 σερί μετατρέποντας το 11-5 σε 13-17 και φρόντισαν αυτό το +4 να το διευρύνουν και να κλείσουν το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενοι με 7 (15-22).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Khimki συνέχισε από εκεί που το άφησε και με ένα σερί 10-2 έφτασε στην μέγιστη διαφορά της βραδιάς το +15(17-32). Το timeout και οι φωνές του Andrea Trinchieri φάνηκαν όμως να πιάνουν τόπο, αφού οι παίχτες του μάζεψαν την άμυνα τους κλείνοντας τους διαδρόμους που έβρισκε η Ρωσική ομάδα και πολλά τρίποντα τους ήταν κάτω από ασφυκτική πίεση και στην επίθεση με σωστές αποστάσεις και καλή κυκλοφορία της μπάλας κατάφεραν να κάνουν το δικό τους σερί και με ένα επιμέρους 26-8 πήγανε στα αποδυτήρια με μια βραχεία κεφαλή τριών πόντων (43-40)

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Γερμανοί προσπάθησαν να κρατήσουν τον υψηλό ρυθμό που είχαν και να διευρύνουν όσο γινόταν την διαφορά τους κάτι όμως που δεν τους το επέτρεψε η Khimki με την αρκετά καλή της άμυνα στο τρίτος δεκάλεπτο. Οι Ρώσοι προσπάθησαν να αντιδράσουν ύστερα από την ανάπαυλα και με πιο καθαρό μυαλό σε επίθεση και άμυνα έμεναν κοντά στο σκορ βάζοντας έτσι πίεση στους Βαυαρούς και πέρασαν μπροστά κιόλας με ένα σερί 10-0 μετατρέποντας το 54-50 σε 54-60 υπέρ τους. Εκεί ανέλαβαν δράση οι Βαλκάνιοι της Bayern(Radoševic,Šiško και Đedović) 8 από τους συνολικά 10 που σκόραρε η Bayern μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου και ως αποτέλεσμα είχαμε να μπούνε οι ομάδες στην τελευταία περίοδο με σκορ 64-64

Στην τέταρτη και καθοριστική περίοδο έγινε μάχη σώμα με σώμα με πότε τους Ρώσους πότε τους Γερμανούς να παίρνουνε κεφάλι στο σκορ αλλά ποτέ να μην μπορούν να το διατηρήσουν για αρκετό χρόνο. Άμυνες και εκτελέσεις έδιναν και έπαιρναν κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει το φινάλε του αγώνα  Με τον Jordan Mickey να κάνει το 76-77 με 2/2 εύστοχες βολές αλλά ήρθαν οι 4/4 του Weiler-Babb για να διαμορφώσουν το τελικό 80-77 και να δώσουν την νίκη στην Bayern

Τα δεκάλεπτα: 15-22, 43-40, 64-64, 80-77

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ