Όλοι περιμέναμε ένα σκληρό παιχνίδι μεταξύ δυο εκ των καλύτερων αμυνών στην διοργάνωση. Έτσι και έγινε Ερυθρός Αστέρας και Valencia μας προσέφεραν ένα πραγματικό ντέρμπι με τους Σέρβους εν τέλει να κερδίζουν στο νόημα τους εξαιρετικούς για ακόμα ένα βράδυ Ισπανούς.

Για την πλευρά των νικητών ξεχώρισαν ο…πρώην “Ισπανός”….Jordan Loyd με 20 πόντους σκότωσε την “πρώην” του και ο O’Bryant με 15 πόντους (προερχόμενος μάλιστα από τον πάγκο).

Για τις νυχτερίδες που πάλεψαν αλλά δεν κατάφεραν να φύγουν με το διπλό διακρίθηκαν οι Labeyrie,Prepelic και Tobey με 15 15 και 11 πόντους αντίστοιχα αλλά από ότι φάνηκε δεν ήταν αρκετοί για να δώσουν την νίκη στην ομάδα τους.

Ο Ερυθρός Αστέρας με την νίκη του αυτή ανέβηκε στο 4-10, ενώ οι “νυχτερίδες” έπεσαν στο 9-5.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Η πρώτη περίοδος μας προετοίμασε για ένα αρκετά κλειστό παιχνίδι το οποίο θα το έκριναν οι άμυνες και οι σωστές επιλογές των επιθέσεων. Καμία από τις δυο ομάδες όσο και να προσπαθούσε δεν κατάφερνε να ξεφύγει με μια ικανοποιητική διαφορά και το μόνο που κατάφερε η Valencia στο τελευταίο λεπτό του αγώνα ήταν να ξεφύγει με 4 αλλά εν τέλει το δεκάλεπτο έκλεισε με τους Ισπανούς στο +2.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ερυθρός Αστέρας έβγαλε αντίδραση έσφιξε περισσότερο την άμυνα του και χτυπώντας κυρίως στην ρακετα και γενικά μέσα από την γραμμή του τριπόντου (8/9 δίποντα στο 2ο δεκάλεπτο) δεν άφησε πολλές επιλογές στους μπλοκαρισμένους εκείνη την στιγμή παίχτες της Valencia και έκλεισε το ημίχρονο στο +9(45-36).

Στο δεύτερο ημίχρονο αντιστάφηκαν οι ρόλοι της δεύτερης περιόδου. Οι “νυχτερίδες” έσφιξαν αρκετά την άμυνα τους αναγκάζοντας τους παίχτες του Αστέρα να υποπέσουν σε 6 από τα συνολικά 9 λάθη τους στο παιχνίδι και χτυπώντας και εκείνες στα δίποντα (5/6) αλλά και από τα 6.75 όταν το επέτρεψαν οι συνθήκες(2/4) έκλεισαν την περίοδο με το σκορ στο 57-57.

Η τέταρτη και τελευταία περίοδος του αγώνα άρχισε με την Valencia να έχει ρόλο οδηγού και μέχρι και το 37′ να είναι μπροστά έστω και με βραχεία κεφαλή 2 πόντων(65-67). Κάπου εκεί όμως ο Jordan Loyd το πήρε προσωπικά και με 9 δικούς του πόντους και μια ασίστ σκόραρε τους 11 τελευταίους πόντους της ομάδας του και της έδωσε μια μεγάλη νίκη.

Tα Δεκάλεπτα:20-22,45-36,57-57,76-73

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ