Ο Σωτήρης Γεωργίου σχολιάζει το ματς του Ολυμπιακού με την Άλμπα.

Τα παιχνίδια αυτά όπως με την Άλμπα είναι από αυτά που μόνο να χάσεις έχεις και αυτό τα κάνει πιο επικίνδυνα. Πόσο δε μάλλον με την Άλμπα που μόνο γερμανική ομάδα δεν μοιάζει έχοντας ακολουθήσει με Ρενέσες και τον βοηθό του πλέον την Ισπανική σχολή. Και η Άλμπα είναι μια ομάδα που χαίρεσαι να την βλέπεις καθώς παίζει σύγχρονο μπάσκετ με πολύ τρεχαλητό και σουτ και που πασάρει εξαιρετικά καθώς έιναι 1η στις ασίστ στην διοργάνωση με 21(!)και έχει εμφανίσει και ένα γίγαντα,τον θηριώδη Κουμάτζε από το Τσαντ που πλέον έχει μάθει και μπάσκετ!

Της έλλειπε μάλιστα και ο κορυφαίος της σουτέρ Έρικσον και μην ξεχνάμε ότι έχει ρίξει 30π στον ΠΑΟ και έχει αλώσει το Μιλάνο. Βέβαια έρχοταν από 6 και τις έκανε 7 πια,συνεχόμενες ήττες! Βάλτε και το ντεφορμάρισμα του Ολυμπιακού και το πρέπει και το άγχος μετά την κακή-ως προς τον τρόπο που ήρθε-ήττα στο Τελ Αβίβ και το παιχνιδάκι ήταν πονηρό. Οπως λέει άλλωστε σωστά ο Μπαρτζώκας δεν υπάρχει εύκολο ματς στην Ευρωλίγκα. Και το κατάλαβε καλά αυτό ο Ολυμπιακός καθώς το ματς με την Άλμπα ήταν ντέρμπι για 35′(70-68), αφού η Άλμπα και είχε αρκετές φορές προβάδισμα αλλά και δεν άφηνε την ελληνική ομάδα να ξεφύγει.

Ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός και δεν είναι καλά. Αυτή την φορά βέβαια δεν είχε την σύνηθη τελευταία κακή περίοδο καθώς μίλησε η καρδιά και η ψυχή βασικά του Παπανικολάου που έκανε επιθετικά το καλυτερό του παιχνίδι(19π και 9ρ)και με δύο καλάθια μετά το καθοριστικό τρίποντο Λαρεντζάκη στο 70-68,καθάρισε το ματς. Οι ερυθρόλευκοι πάντως ήταν κακοί στο πρώτο μέρος και ο Βεζένκοφ κράταγε τα μπόσικα με 14π και κρατά ένα 10-0 στο α΄μέρος και το αρχικό τετράλεπτο που κράτησε άποντους τους γερμανούς στο ξεκίνημα του β΄μερους. Μετά όμως πάλι έμπλεξε καθώς δεν είχε διάρκεια.

Όπως είπαμε όμως η νίκη μετρά σε αυτά τα αγχωτικά παιχνίδια που αν πάθεις την ζημιά τρέχεις και δεν φτάνεις. Πλέον ο Ολυμπιακός πάει χωρίς άγχος στην Πόλη για την αναμέτρηση με την Εφές την επόμενη εβδομάδα και θα πρέπει να δει τι θα κάνει με απόκτηση παίκτη στο “2”καθώς δεν τραβάει ο Κάνααν που πάλι δεν ξεκίνησε πεντάδα αλλά δεν είναι καλά .Και καλά δεν είναι και ο Μακίσικ αν και αρχίζει πεντάδα τελευταία αλλά έχει μπερδευθεί στην φετινή χημεία και δεν έχει βρει τον ρόλο του.Ουσιαστικά ο Ολυμπιακός έχει το μυαλό του πλέον στο ντέρμπι με τον ΠΑΟ στοΣΕΦ για την Α 1 στις 5/12.

Συνολικά μόνο κατά διαστήματα έβγαλε ενέργεια και ανάγκασε την Άλμπα σε 10 λάθη στο α΄μέρος και 17 συνολικά. Έβαλαν τρίποντα οι Γερμανοί αλλά όχι με καλά ποσοστά (10/31τρ)ενώ οι “ερυθρόλευκοι”τους έκοψαν κάπως αλλά όχι πολύ την δημιουργία (17 ασίστ από 21 μ.ο). Ο Ολυμπιακός δεν ήταν ιδιαίτερα καλός στο σουτ με 8/28τρ,έχασε ριμπάουντς(33-34) και δεν είναι καλά ο Φαλ που τον εξαφάνισε ο Κουμάτζε και τον κράτησε στους 2π.Κρατάμε τις 11 ασίστ Σλούκα αλλά και τον Μπολομπόι (12π)που μετά από καιρό έπαιξε όπως πρέπει. Βάλτε και τις κακές επιστροφές κατά διαστήματα και αυτή ήταν η εικόνα Ολυμπιακού στο ματς του ΣΕΦ. Κοινώς τέλος καλό,όλα καλά!