Ο Παναθηναϊκός μετράει τρεις συνεχόμενες ήττες στη Euroleague. Βέβαια το πρόγραμμα δεν το λες και εύκολο δεδομένο πως οι Πράσινοι κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν εκτός έδρας Valencia, Barcelona και Efes. Σε αυτά τα τρία παιχνίδια όμως εντοπίσαμε έναν κοινό παρανομαστή. Τις εκ δια μέτρου διαφορετικές εικόνες του Dwayne Bacon από ημίχρονο σε ημίχρονο.

Μιλώντας με τους αριθμούς γίνεται αντιληπτό πως ο πιο επιδραστικός παίκτης της ομάδας μέχρι τώρα παρουσιάζει ομολογουμένως κάκιστη εικόνα στα πρώτα ημίχρονο και μεταμορφώνεται προς το καλύτερο στα δεύτερα. Ξεκινώντας από το τελευταίο ματς με την Efes, ο Αμερικανός είχε 0 στο πηλίκο και 0/6 σουτ (0/3 δίποντα και 0/3 τρίποντα). Έτσι, ο Παναθηναϊκός βρέθηκε από νωρίς να κυνηγάει το τρένο. Στο δεύτερο μέρος, η εικόνα του παίκτη ήταν εκ διαμέτρου αντίθετη καθώς μέτρησε 20 πόντους και 8/12 σουτ (4/6 δίποντα και 4/6 τρίποντα).

Εν συνεχεία, στη τελευταία διαβολοεβδομάδα που μας πέρασε τα συμπεράσματα ήταν περίπου τα ίδια. Με Valencia, στο πρώτο μέρος ο Bacon σημείωσε και πάλι 0 με 0/6 σουτ (0/4 δίποντα και 0/2 τρίποντα) με τον Παναθηναϊκός να βρίσκεται στο -3 στο σύστημα αξιολόγησης και στο δεύτερο μέρος ο Αμερικανός πέτυχε 17 πόντους με 6/13 σουτ (6/9 δίποντα, 0/4 τρίποντα) ενώ οι Πράσινοι βρίσκονταν στο +3 στέλνοντας το ματς στη παράταση. Τέλος, με τους Καταλανούς πάλι περίπου τα ίδια. Στο πρώτο μέρος είχε 4 πόντους και 1/7 σουτ (1/3 δίποντα και 0/4 τρίποντα) και βρίσκοντας τους Πράσινους στο -13.Στο δεύτερο μέρος σκόραρε 15 πόντους με 4/12 σουτ (4/9 δίποντα και 0/3 τρίποντα αλλά και 7/8 βολές) και επιμέρους +7 για τον Παναθηναϊκό.

Όλα αυτά τι μας δείχνουν; Πέρα από το προφανές που καταλαβαίνουμε (σσ. τα δεύτερα ημίχρονα πάνε καλύτερα στο Bacon), είναι ότι πέρα από τον παίκτη μεταμορφώνεται μαζί του και όλη η ομάδα δείχνοντας έτσι την εξάρτηση που υπάρχει ακόμα και σε αυτό το σύντομο διάστημα της θητείας του.