Εντυπωσιακό ματς στο Βελιγράδι. Ανατροπές, τραυματισμούς, εναλλαγές στο σκορ. Από όλα είχε. Ωστόσο, η Barcelona ήταν αυτή που χαμογέλασε στο τέλος καθώς κέρδισε τον Ερυθρό στη παράταση με 99-94 παραμένωντας σε τροχιά τετράδας. Κορυφαίος για τους νικητές ο Satoransky με 19 πόντους και 5/6 τρίποντα ενώ από τον Ερυθρό Αστέρα μεγάλο παιχνίδι έκαναν οι Petrusev και Nedovic με 24 πόντους έκαστος.

Ξεκίνημα της αναμέτρησης και οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στο ματς έχοντας προβάδισμα με 4-8. Satoransky και Mirotic ήταν οι κύριοι εκφραστές των επιθέσεων των Καταλατών. Ο Ερυθρός Αστέρας μπήκε νωθρά και η Barcelona σταθερά ανέβαζε ρυθμό. Ο πλουραλισμός των φιλοξενούμενων έδωσε προβάδισμα 11 πόντων (17-28). Οι Σέρβοι δήλωσαν για πρώτη φορά παρόντες στη δεύτερη περίοδο με τους Nedovic και Petrusev να ανατρέπουν την εις βάρος τους κατάσταση. Με ένα εντυπωσιακό 17-0 προηγήθηκαν με +2 (36-34). Ωστόσο, οι Καταλανοί κατάφεραν να πάνε προηγούμενοι στο ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος, οι δύο ομάδες εναλάσσονταν στο σκορ. Ο Petrusev ανέλαβε δράση και οι γηπεδούχοι ανέτρεψαν το σκηνικό και προηγήθηκαν με +5 (59-54). Παράλληλα, ο Dobric έκανε το step up και έδωσε προβάδισμα οκτώ πόντων στον Ερυθρό (63-55). Το +12 της τέταρτης περιόδου έδειχνε ότι η πλάστιγγα έγερνε υπέρ του Ερυθρού. Ωστόσο, Abrines και Mirotic κατάφεραν να το γυρίσουν. Ο Sanli ισοφάρισε το ματς, ο Higgins αστόχησε σε κρίσιμο τρίποντο, με τον Mitrovic να κερδίζει φάουλ και με 1/2 βολές να γράψει το 82-79. Εν τέλει ο Mirotic έστειλε το ματς στη παράταση.

Veseli και Satoransky έπαιξαν στο δικό τους ρυθμό στη παράταση με αποτέλεσμα να διατηρούν το προβάδισμα για την ομάδα τους. Ο Ερυθρός ήταν άστοχος και η Barcelona πανηγύρισε μια πολύ δύσκολη νίκη. Ο Ερυθρός Αστέρας πάλεψε μέχρι το τέλος ακόμα και χωρίς τον ηγέτη τους που τραυματίστηκε στη διάρκεια του ματς Vildoza

Τα δεκάλεπτα: 17-28, 40-43, 65-57, 84-84 (κ.δ), 94-99.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.