Και καθώς όλοι περιμένουμε το ντεμπούτο του Facundo Campazzo στη Euroleague με τη φανέλα του Ερυθρού Αστέρα, η διοργανώτρια αρχή επέβαλλε νέα τιμωρία στη Σέρβικη ομάδα για παράβαση του Fair Play.

Συγκεκριμένα, τιμωρήθηκε με χρηματικό πρόστιμο 25.000 ευρώ από την Euroleague για παράβαση των Κανονισμών Οικονομικής Σταθερότητας και Fair Play (FSFPR), όπερ και σημανει πως δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει οποιονδήποτε νέο παίκτη. Έτσι, ο Αργεντίνος star θα χάσει συνολικά εννέα αναμετρήσεις της ομάδας του στη Euroleague.

Θέση μάλιστα για το συγκεκριμένο συμβάν πήρε και ο CEO της Euroleague Marshall Glickman τονίζοντας πως όλες οι ομάδες θα πρέπει να τηρούν τους κανόνες. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Αυτό είναι απογοητευτικό για εμάς, καθώς θέλουμε πάντα τους καλύτερους παίκτες στο γήπεδο. Είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι οι σοβαρές παραβιάσεις των Κανονισμών Οικονομικής Σταθερότητας και Fair Play από τον σύλλογο εμποδίζουν τους σπουδαίους παίκτες να εγγραφούν μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου. Στο πρωτάθλημα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι όλες οι ομάδες τηρούν τους ίδιους κανόνες και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ανεξάρτητοι ρυθμιστικοί φορείς έχουν επιβάλει μια τέτοια κύρωση.

Είμαστε χαρούμενοι που έχουν διευθετηθεί όλες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές, αλλά είναι σημαντικό ότι ο Ερυθρός Αστέρας έχει μια αληθινή δέσμευση για την τήρηση όλων των κανονισμών που προχωρούν, και πιστεύω ότι το έχουν, σύμφωνα με τις συνομιλίες μας με τον σύλλογο».