Την τρίτη του νίκη με προπονητή τον Dusko Ivanovic πανηγύρισε ο Ερυθρός Αστέρας που κέρδισε σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι τη Maccabi με σκορ 69-68. Το παιχνίδι ήταν δραματικό στα τελευταία λεπτά με τον Lorenzo Brown να αστοχεί για το σουτ της νίκης. Κορυφαίος για τους νικητές Νedovic με 12 πόντους ενώ από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Brown με 23 ενώ άξιος συμπαραστάτης ήταν ο Shorkin με 16.

Στο πρώτο μέρος, ο Ερυθρός Ασέρας μπήκε δυνατά στην αναμέρηση με τους συνηθείς υπόπτους να είναι οι πρωταγωνιστές. Nedovic και Vildoza βοηθούσαν τόσο εκτελεστικά όσο και δημιουργικά. Το 27-18 υπέρ των Σέρβων αντιπροσώπευε πλήρως την εικόνα του αγώνα. Η δεύτερη περίοδος ήταν συνέχεια της πρώτης ως προς το ποια ομαδα κυριαρχούσε. Ο Ερυθρός Αστέρας ανέβασε τη πίεση στην αμυνά του και έχοντας τον Martin σε μεγάλη μέρα έφερε τη διαφορά στους 10 (32-22). Ωστόσο, η Maccabi αντέδρασε, οι Brown και Baldwin βγήκαν μπροστά και κατάφεραν να μιεώσουν τη διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό πριν πάνε στα αποδυτήρια (36-29).

Το τρίτο δεκάλεπτο είχε εντελώς διαφορετική εικόνα. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν στο γήπεδο με σκοπό να επιβάλλουν το ρυθμό τους. Άνοιξαν το γήπεδο και βρήκαν εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό. Δεν κατάφερε όμως να περάσει μπροστά φτάνοντας τη διαφορά στο -1 (45-44) κυρίως με το inside game του Shorkin. Nedovic και Mitrovic ξεκόλλησαν την ομάδα τους επιθετικά και πήραν προβάδισμα έξι πόντων (50-44). Στο τέταρτο δεκάλεπτο, Nedovic από τη μία και Nibo από την άλλη ήταν οι κύριοι εκφραστές των επιθέσεων. Το παιχνίδι όσο πλησίαζε προς το τέλος του γινόταν ολοένα και πιο κλειστό. Οι Σέρβοι βρέθηκαν στο +8 (68-60). Όμως, Brown και Shorkin δεν είχαν πει τη τελευταία τους λέξη. Με φόλλου του δεύτερου το σκορ ήταν 69-68 και από εκεί και πέρα συνεχόμενα λάθη και από τις δύο πλευρές μέχρι ο Brown να αστοχήσει στο τελευταίο σουτ.

Τα δεκάλεπτα: 27-18, 36-29, 50-47, 69-68.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.