Μετά τα χθεσινά «όργια» του Darrun Hilliard κόντρα στη Baskonia, το basketblog.gr κάνει μια αναδρομή στις κορυφαίες εμφανίσεις παικτών που πλήγωσαν…θανάσιμα την πρώην ομάδα τους!

 

1) Sergio Rodriguez vs Real Madrid, 2019

Στο Final Four της Βιτόρια το 2019, CSKA Moscow και Real Madrid ήρθαν αντιμέτωπες στο 2ο ημιτελικό της διοργάνωσης. Εκεί, ο Sergio Rodriguez, ένας από τους κορυφαίους παίκτες στη σύγχρονη ιστορία της Real, αγωνιζόταν πλέον με τη φανέλα των Ρώσων, και σίγουρα δεν έδειξε καμία ευαισθησία στο παρελθόν.

Ο 32χρονος τότε Ισπανός θρυμμάτισε την πρώην ομάδα του με 25 ολόκληρους πόντους και 4 ασίστ, βοηθώντας τη CSKA να γυρίσει από την Κόλαση και ανατρέψει ένα do or die παιχνίδι, όπου βρισκόταν πίσω ακόμα και με διψήφιες διαφορές.

https://youtu.be/jj_ij9bDhAA

2) Alexey Shved, Khimki vs CSKA, 2018

Στα playoffs της Euroleague το 2018, το μεγάλο φαβορί, CSKA, προπορευόταν της σειράς με την Khimki στο ρώσικο «εμφύλιο» με 2-1 νίκες. Εκτός αυτού, στο 4ο παιχνίδι, η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη είχε και αρκετά ηχηρά προβαδίσματα, αφού ήταν μπροστά στο σκορ τόσο με 57-44 (ημίχρονο), αλλά και 60-52 λίγες στιγμές αργότερα. Τότε όμως, ανέλαβε δράση ο Alexey Shved!

O Ρώσος σούπερ σταρ τελείωσε τον αγώνα με 36 πόντους (8 τρίποντα), 5 ριμπάουντ και 6 ασίστ και προσπάθησε να οδηγήσει την ομάδα του σε μια τρομερή ανατροπή, αποδεικνύοντας πως μόνο τυχαία δεν είχε ανακηρυχθεί πρώτος σκόρερ της κανονικής διάρκειας.

https://youtu.be/59AaZoT5aA8

 

3) Mike James vs Παναθηναϊκός, 2020

Σε ένα από τα πιο μνημειώδη παιχνίδια της περσινής σεζόν στην Euroleague, η CSKA υποδέχτηκε στην Μόσχα τον Παναθηναϊκό. Το παιχνίδι είχε τόσο τρομερή αισθητική, που κρίθηκε στην παράταση, ενώ παράλληλα οι 2 ομάδες σκόραραν συνολικά 208 πόντους!

Μπορεί η ελληνική ομάδα με πρωτεργάτες τους Νικ Καλάθη και Ντίνο Μήτογλου να πήρε εν τέλει μια πολύ σημαντική νίκη, αλλά ατομικά ο Mike James προσπάθησε με κάθε τρόπο να πληγώσει την πρώην ομάδα του. 30 πόντοι, 5 ριμπάουντ και 5 τελικές πάσες ήταν ο απολογισμός του James, που απέδειξε για ακόμα μια φορά πόσο ψυχρός εκτελεστής είναι!

https://youtu.be/SqJ4025Bark

 

+1) Βασίλης Σπανούλης vs Παναθηναϊκός, 2014

Ίσως ένα από τα πιο αξιομνημόνευτα παιχνίδια των 2 «αιώνιων» αντιπάλων στο πλαίσιο της Euroleague, ένα απόλυτο ντέρμπι, ένα απόλυτο σουτ.

Στις 10 Απριλίου 2014, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός αναμετρήθηκαν στο ΣΕΦ για χάρη του μέχρι τότε ισχύοντος top16 της διοργάνωσης, με τις 2 ομάδες να είναι πολύ κοντά στο σκορ καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Το παιχνίδι, λοιπόν, ήταν ισόπαλο (65-65) με μόλις 4.7 δευτερόλεπτα να απέχουν για το τέλος της κανονικής διάρκειας. Τότε, ο Βασίλης Σπανούλης παίρνει τη μπάλα από την επαναφορά του Κώστα Σλούκα και εκτελεί την πρώην ομάδα του από τα 8 μέτρα!

https://youtu.be/o9ebKPFKS24