Alba Berlin-Bayern Munich 77-79: Δεύτερη συνεχόμενη νίκη των Βαυαρών

Σε τροχιά ανόδου δείχνει να βρίσκεται η ομάδα του Trincieri η οποία πέτυχε δεύτερη συνεχόμενη νίκη στη Euroleague μετά από τον θρίαμβο με την Efes την προηγούμενη αγωνιστική. Ωστόσο, αυτή τη φορά χρειάστηκε το σουτ του Smith για να της δώσει τη νίκη. Walden και Obst με 17 και 14 πόντους αντίστοιχα βοήθησαν σημαντικά στην επικράτηση του γερμανικού εμφυλίου ενώ στην αντίπερα όχθη Sikma και Smith έκαναν μεγάλο παιχνίδι με 27 και 24 πόντους χωρίς όμως αντίκρισμα.

Η Bayern ξεκίνησε φουριόζα την αναμέτρηση με πρώτη της προτεραιότητα την άμυνα παίρνοντας διψήφια διαφορά από νωρίς (12-23). Στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι έκαναν ολική επαναφορά και έφεραν στα ίσια την αναμέτρηση (34-34) με πρωταγωνιστή τον Sikma. Οι φιλοξενούμενοι όμως είχαν τις λύσεις με τους Rubit και Obst και πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 6 (39-45). Το τρίτο δεκάλεπτο θύμισε περίπου το πρώτο. Οι Βαυβαροί μπήκαν με σαφή προσανατολισμό σε άμυνα και επίθεση έχοντας μικρό προβάδισμα. Η απάντηση όμως της Alba ήταν βροντερή. Σερί 15-0 και το σκορ στο 54-49 με τρίποντο του Smith. Η αντίδραση όμως ήταν άμεση. Η Bayern προηγήθηκε με +10 (58-68) με τον Hunter να σκεπάζει τα καλάθια. Στη τελευταία περίοδο όμως η Alba έκανε το limit up και έφερε στα ίσια το ματς. Ο Lucic αστόχησε σε κρίσιμο τρίποντο, ο Smith της Alba αστόχησε εκ νέου για να δώσει τη μεγάλη νίκη στους Βαυβαρούς ο έτερος Smith

Τα δεκάλεπτα: 15-26, 39-45, 58-68, 77-79.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Maccabi Tel Aviv-Barcelona 79-86: Άλωση στο Ισραήλ

Μεγάλο διπλό εν’ όψει της δύσκολης συνέχειας για τους Καταναλανούς οι οποίοι απέδρασαν από τη Maccabi. Πρωταγωνιστής ο Higgins ο οποίος με 15 πόντους και με προσωπικές ενέργειες στη τελευταία περίοδο έθεσε γερές βάσεις για τη νίκη. Laprovitolla και Tobey τον βοήθησαν σε μεγάλο βαθμό με 19 και 14 πόντους αντίστοιχα. Στην αντίπερα όχθη, η attack δυάδα Brown και Baldwin συνεχίζουν τις υψηλές πτήσεις στη φετινή διοργάνωση πετυχαίνοντας 18 και 16 πόντους αντίστοιχα.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν επιβάλλοντας το ρυθμό τους και στις δύο μεριές του παρκέ. Είχαν μικρό προβάδισμα καθ’όλη τη διάρκεια της πρώτης περιόδου. Ωστόσο, η Macabbi τελείωσε το πρώτο δεκάλεπτο με 5/7 σουτ εντός παιδείας και δεν πλήρωσε τη κακή περιφερειακή της άμυνα. Στη δεύτερη περίοδο η Maccabi πήρε το προβάδισμα (30-28) αλλά ο Katas είχε να διαχειριστεί και τα τρία φάουλ του Baldwin. Η ομάδα του Saras ήταν άστοχη όσο περνούσε το παιχνίδι αλλά δεν άφηνε να τις ξεφύγει το σκορ (40-36). Στο δεύτερο ημίχρονο, η πλάστιγγα έγερνε υπέρ των Ισραηλινών (50-44) και εκείνη τη στιγμή η Barcelona με μπροστάρηδες τους προαναφερθέντες κάνει ένα σερί 0-10 φέρνοντας την μπροστά στο σκορ. Στη τέταρτη περίοδο, η άμυνα της Barcelona σκλήρυνε για τα καλά. Το +11 ήταν γεγονός (62-73) και με βάση την εξέλιξη της αναμέτρησης δύσκολα θα ανατρεπόταν η κατάσταση. Η διαφορά παρέμενε σε διψήφια νούμερα οδηγώντας τους Καταλανούς σε ένα μεγάλο διπλό.

Τα δεκάλεπτα: 20-23, 43-40, 61-62, 79-86.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

ASVEL-Zalgiris 76-93: Κάτι καλό γίνεται στο Κάουνας

Άλλη μια νίκη στο σακούλι για τους Λιθουανούς οι οποίοι αυτή τη φορά πήραν μεγάλο διπλό απέναντι στην ASVEL κάνοντας έτσι την τέταρτη τους νίκη σε επτά αναμετρήσεις. Ο Dimsa από πλευράς νικητών έκανε μεγάλο ματς με 21 πόντους και 8 ασίστ ενώ από πλευράς ηττημένων ξεχώρισαν για ακόμη ένα ματς ο Mathews με 15 και De Colo με 11.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυναμικά την αναμέτρηση με τον De Colo να βοηθάει τόσο εκτελεστικά όσο και δημιουργικά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι Γάλλοι να έχουν ισχνό προβάδισμα καθ’όλη τη διάρκεια της πρώτης περιόδου. Ωστόσο, η Zalgiris ανέβαζε ρυθμό στην επίθεση ενώ στην άμυνα έκλεινε τους διαδρόμους των Γάλλων. Το 34-41 ήταν φυσικά απόρροια και των δύο αυτών στοιχείων. Μονάχα, στην αντιμετώπιση του De Colo δεν είχαν βρει αντίδοτο, ο οποίος προσπαθούσε να ανατρέψει την εις βάρος κατάσταση της ομάδας του. Με αυτόν πρωταγωνιστή λοιπόν η Villeurbanne μείωσε στον έναν. Αξίζει να σημειωθεί πως και οι δύο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο τελείωσαν με 4/9 τρίποντα. Στο δεύτερο ημίχρονο, το ματς πήγαινε πόντο-πόντο. Καθώς όμως πλησίαζε το τέλος της αναμέτρησης οι Γάλλοι ξέμεναν από λύσεις επιθετικά. Ο Ulanovas έκανε το step up στη τέταρτη περίοδο γεγονός που έδωσε στη Zalgiris προβάδισμα εννέα πόντων (76-85). Η σκληρή άμυνα δεν άφηνε την ASVEL να επιστρέψει και οι Λιθουανοί πανηγύρισαν μια ακόμη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 24-22, 46-50, 67-69, 76-93.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.