ASVEL-Bayern Munich 74-75: Πήραν το θρίλερ οι Γερμανοί

Το τέλος ήταν ευχάριστο μονάχα για μία ομάδα. Και αυτή ήταν φυσικά η Bayern Munich. Χάρη σε δύο καλές των φιλοξενούμενων και σε ένα λάθος της ASVEL, η πλάστιγγα έγειρε υπέρ της Bayern η οποία είχε ως πρώτο σκόρερ τον Lucic με 13 πόντους ενώ από πλευράς ASVEL ξεχώρισε ο De Colo με 15 πόντους αλλά και 1/6 δίποντα.

Ξεκίνημα της αναμέτρησης και οι Γερμανοί μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι με το σκορ στο 8-17 και τον Obst να πρωταγωνιστεί επιθετικά. Η άμυνα των Γάλλων ήταν αρκετά αδύναμοι καθώς είχαν ήδη δεχθεί 25 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο. Το tempo των Γερμανών ολοένα και αυξανόταν με το δεύτερο δεκάλεπτο να είναι η συνέχεια του πρώτου. Το 23-40 τα μαρτυράει όλα. Κάπου εκεί όμως η Bayern χαλάρωσε. Αρκετά αβίαστα λάθη και συνεχόμενες άστοχες επιθέσεις έφεραν την διαφορά στο -9 (33-42). Σκορ που έκλεισε και το πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος, η ASVEL παρουσίασε μια τελείως διαφορετική εικόνα. Σφιχτή άμυνα και επιθέσεις αν όχι σε πρώτο σίγουρα σε δεύτερο χρόνο. Όλα αυτά, έφεραν τους Γάλλους να είναι μπροστά στο σκορ για πρώτη φορά στο 34′ (58-57), προβάδισμα που κρατούσαν με νύχια και με δόντια μέχρι και τα τελευταία δευτερόλεπτα. Στα 0,3” που είχαν απομείνει οι Γάλλοι δεν είχαν τον απαιτούμενο χρόνο για να πάρουν τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 15-25, 33-42, 53-53, 74-75.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Baskonia-Zalgiris 93-73: Με οδηγό το τέταρτο δεκάλεπτο

Ένα τέταρτο δεκάλεπτο αρκούσε για να φέρει την άνοιξη στους Βάσκους και να πάρουν άλλη μια άνετη νίκη που τους επαναφέρει σε τροχιά οκτάδας. Ο Costello έκανε μεγάλο παιχνίδι για τους γηπεδούχους πετυχαίνοντας 19 πόντους ενώ από πλευράς φιλοξενούμενων ξεχώρισε για ακόμη ένα παιχνίδι ο Ulanovas με 18.

Οι Λιθουανοί μπήκαν πιο δυνατά στο ματς παίρνοντας διαφορά τεσσάρων πόντων στο ξεκίνημα (13-17). Ωστόσο, οι γηπεδούχοι απάντησαν με ένα γρήγορο 8-2 και τελείωσαν το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενοι στο σκορ (21-20). Στη συνέχεια της αναμέτρησης, οι δύο ομάδες βρίσκονταν σε μια σχετική ισορροπία. Η Zalgiris ωστόσο είχε το πρώτο λόγο παίρνοντας μικρές διαφορές και βγάζοντας συνεχόμενες καλές άμυνες. Στο δεύτερο μέρος, οι Λιθουανοί ξαναμπήκαν φουριόζοι στο ματς. Προηγήθηκαν με +6 περιορίζοντας κατά πολύ τους Henry και Howard. Ο τελευταίος μάλιστα προσέφερε περισσότερο στο δημιουργικό κομμάτι δίνοντας πέντε ασσίστ. Όλα έδειχναν δραματικό φινάλε, ωστόσο ένα επιμέρους 29-15 υπέρ των γηπεδούχων σφράγισε μια ακόμη νίκη της Baskonia.

Τα δεκάλεπτα: 21-20, 42-44, 64-58, 93-73.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.