H Barcelona ήταν αυτή που επιβίωσε στην παράταση και τελικά κατάφερε να επικρατήσει με 99-94 επί του Crvena Zvezda, παραμένοντας με αυτόν τον τρόπο στην κορυφή της βαθμολογίας της διοργάνωσης. Για να φτάσει η αναμέτρηση στην παράταση χρειάστηκε ένα μεγάλο τρίποντο του Mirotic στα 3” πριν την λήξη της, το οποίο όμως δεν θα έπρεπε να μετρήσει ποτέ, αφού ο 31χρονος PF έχει πατήσει γραμμή πριν την επιτυχημένη προσπάθειά του.

Έτσι οι διαιτητές με αυτό το (μη) σφύριγμά τους στέρησαν μία τεράστια νίκη από το σύνολο του Ιvanovic, που θα ήταν χρυσάφι στην μάχη που κάνει για την είσοδό του στα πλέι οφ της διοργάνωσης. Όπως ήταν αναμενόμενο οι “ερυθρόλευκοι” του Βελιγραδίου εξέφρασαν την δυσφορία αλλά και τα παράπονά τους για τον μη καταλογισμό αυτής της παράβασης, με την διοργανώτρια αρχή να τους δικαιώνει πανηγυρικά λίγες ώρες αργότερα, αφού μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε, παραδέχθηκε το εμφανές διαιτητικό αυτό λάθος.

Aναλυτικά η ανακοίνωση της Ευρωλίγκας:

«Κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης του Ερυθρού Αστέρα κόντρα στη Μπαρτσελόνα στο Βελιγράδι, για την 16η αγωνιστική της regular season, με 8.2 δευτερόλεπτα να απομένουν για το τέλος της τέταρτης περιόδου, η μπάλα από τα χέρια του Κόρι Χίγκινς έφτασε στον Νίκολα Μίροτιτς. Αυτός, πάτησε στην πλάγια γραμμή και βγήκε εκτός ορίων του αγωνιστικού χώρου έχοντας την κατοχή, κάτι σημαίνει που θα είχε ως αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να ανακτήσουν την κατοχή για 3.3 δευτερόλεπτα»