Φτάσαμε αισίως στη 30η στροφή της regular season της Euroleague και πλέον αναμένουμε για το ποιες θα είναι οι οκτώ ομάδες που θα μονομαχήσουν στα playoffs για τα τέσσερα εισιτήρια που οδηγούν στο Final-4 του Κάουνας.

Ωστόσο, ένα ενδιαφέρον στατιστικό είναι το ποιοι είναι οι παίκτες που έχουν σημειώσει τα περισσότερα DNP (είναι στο πάγκο αλλά δεν έχουν πάρει λεπτό συμμετοχής σε κάποια παιχνίδια) τη φετινή σεζόν.

Στη πρώτη θέση βρίσκεται ο Yoan Makoundou της Monaco ο οποίος τη φετινή σεζόν έχει αγωνιστεί σε μόλις 10 παιχνίδια ενώ έχει σημειώσει 19 DNP. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο δικός μας Νίκος Χουγκάζ ο οποίος ήταν ξεκάθαρο πως δεν υπολογιζόταν από τον Dejan Randonjic και αποχώρησε δανεικός από τον Παναθηναικό στο Περιστέρι σημειώνοντας 15 DNP στη Euroleague. Ακολουθεί ο Tristan Vukcevic της Partizan ο οποίος δεν έχει πάρει λεπτό συμμετοχής 14 φορές ενώ η λίστα συνεχίζεται με δύο Τούρκους και συγκεκριμένα τους Tuncer και Arna οι οποίοι δεν έχουν αγωνιστεί σε 14 αναμετρήσεις. Έπειτα, ακολουθεί ο Μιχάλης Λούντζης ο οποίος ναι μεν έχει σημειώσει 13 DNP αλλά τις φορές που χρησιμοποιήθηκε λειτούργησε ως x-factor για τον Ολυμπιακό με κορυφαία επίδοση στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Efes.

Αναλυτικά η λίστα με τους παίκτες που έχουν σημειώσει τα περισσότερα DNP:

1. Yoan Makoundou 19 (Monaco)
2. Νίκος Χουγκάζ 15 (Παναθηναικός)
3. Tristan Vukcevic 14 (Partizan)
4. Bugrahan Tuncer 14 (Anadolu Efes)
5. Egehan Arna 13 (Fenerbahce)
6. Michalis Lountzis 13 (Ολυμπιακός)
7. Jan Wimberg 12 (Bayern Munich)
8. Melih Mahmutoglu 12 (Fenerbahce)

Tags:
DNP Euroleague