Μοnaco – Baskonia 79-74: Πήραν το θρίλερ με “σφραγίδα” Οkobo οι γηπεδούχοι

Η Monaco κατάφερε με πρωταγωνιστή τον Elie Okobo να πάρει το θρίλερ απέναντι στην Baskonia και να φτάσει τον Ολυμπιακό στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας με 6-2. Στην αντίπερα όχθη οι φιλοξενούμενοι ήταν κάκιστοι στην crunch time, χάνοντας την ευκαιρία να πάρει ένα τεράστιο διπλό και πέφτοντας για πρώτη φορά σε μη θετικό ρεκόρ (4-4).

Την διαφορά για τους νικητές την έκανε ο Elie Okobo με 22 πόντους, με τους Loyd, Motiejunas και James να είναι επίσης διψήφιοι με 11,10 και 10 πόντους αντίστοιχα. Από την άλλη πλευρά ξεχώρισε ο Henry με 17 πόντους και επτά ασίστ, την στιγμή που εξαιρετικός ήταν κι ο Costello με 12 πόντους και εννιά ριμπάουντ. Από εκεί κι έπειτα το φράγμα των 10 πόντων έσπασαν και οι Thompson, Diez και Kotsar με 13,12 και 11 πόντους αντίστοιχα.

Οι Μονεγάσκοι με όπλο την επίθεσή τους και την εξαιρετική εικόνα του James, επέβαλαν τον ρυθμό τους και αποσπάστηκαν με έξι πόντους. Παρόλα αυτά στα επόμενα λεπτά το σύνολο του Obradovic “κόλλησε” στο σκορ και δέχτηκε ένα σερί 0-10, με αποτέλεσμα να βρεθεί πίσω στο σκορ με τέσσερις πόντους (20-24).

Οι επιθέσεις εξακολουθούσαν να κυριαρχούν στο παιχνίδι και το σύνολο του Penarroya συντηρούσε με “νύχια και με δόντια” το πάνω χέρι στην αναμέτρηση (32-36). Παρά το γεγονός αυτό η λειτουργία των φιλοξενούμενων στο μπροστά μέρος του παρκέ ήταν αναιμική στην συνέχεια, αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να “τρέξουν” ένα 11-0 σερί και να πάρουν κεφάλι στο σκορ (43-36). Βέβαια η Baskonia αντέδρασε και πήγε στην ανάπαυλα έχοντας να καλύψει μία απόσταση τριών πόντων (48-45).

Οι φιλοξενούμενοι είχαν ξεπεράσει πλήρως το νεκρό διάστημα της δεύτερης περιόδου και με ένα επιμέρους 8-0 πήραν εκ νέου τα ηνία του αγώνα (48-53), την ώρα που λίγο αργότερα πήραν αέρα οκτώ πόντων (53-61). Μάλιστα οι ψυχωμένοι Βάσκοι εξακολουθούσαν να δυσκολεύουν σε μεγάλο βαθμό τους αντιπάλους τους και πήγαν με “προίκα” 5 πόντων στην τελική ευθεία του αγώνα.

Το ντέρμπι κρατούσε για τα καλά, με την παρέα του James να φέρνει τον αγώνα στον πόντο (66-67) ύστερα από τρίποντο του Loyd. Οι Μονεγάσκοι είχαν πάρει φωτιά για τα καλά πλέον και και με ένα προσωπικό σόου του Okobo προσπέρασαν (73-71), την ώρα που με δύο βολές του Γάλλου γκαρντ πήραν μαξιλαράκι τριών πόντων (75-72), το οποίο το διεύρυναν (77-72). Στα εναπομείναντα δευτερόλεπτα ο Thompson έγραψε το 77-74, με τον Loyd να διαμορφώνει το τελικό σκορ έπειτα από 2/2 βολές.

Τα δεκάλεπτα: 20-24, 48-45. 58-63

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα εδώ

Ζaligiris – Milano 71-62: Βίοι αντίθετοι για Λιθουανούς και Ιταλούς

Η Zalgiris “στραγγάλισε” με την άμυνά της την Olimpia Milano, με αποτέλεσμα να επικρατήσει με σχετική ευκολία επί των Ιταλών (71-62) και να κάνει ακόμη ένα βήμα προς τα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας. Συγκεκριμένα οι παίκτες του Maksvytis ανέβηκαν στο 5-3, την ώρα που οι πρωταθλητές Ιταλίας υποχώρησαν στο 3-5 και μοιάζουν εκτός κλίματος σε αυτό το πρώτο κομμάτι της Ευρωλίγκας, άσχετα αν ταλαιπωρούνται από θέματα τραυματισμών.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Evans με 21 πόντους, την στιγμή που μεστή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Roland Smits με δέκα πόντους και δέκα ριμπάουντ. Στον αντίποδα Mitrou -Long και Pangos προσπάθησαν να σώσουν ό,τι σώζεται για τους φιλοξενούμενους με 19 και 11 πόντους αντίστοιχα.

Οι Λιθουανοί “μάσαγαν¨ σίδερα στην άμυνα, με αποτέλεσμα να πάρουν προβάδισμα πέντε πόντων (7-2), το οποίο διατήρησαν μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου (16-11). Mάλιστα με την πάροδο του χρόνου η άμυνα του συνόλου του Maksvytis γινόταν όλο και πιο σκληρή, με συνέπεια να αποσπαστεί με 11 πόντους (29-18), την ώρα που το σκηνικό παρέμεινε ολόιδιο μέχρι να οδηγηθούν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια (34-24).

Η Zalgiris έκανε εξαιρετική εμφάνιση σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του παρκέ και ξέφυγε για πρώτη φορά στον αγώνα με 13 πόντους (41-28), ωστόσο οι Μιλανέζοι δήλωσαν “παρών” για πρώτη φορά στον αγώνα και πλησίασαν στους οκτώ (47-39).

Το συγκρότημα του Messina είχε μπει για τα καλά στο πνεύμα του αγώνα, αφού βελτίωσε την επιθετική της λειτουργία και μείωσε ακόμη περισσότερο (53-49). Πάντως οι γηπεδούχοι δεν ήτα διατεθειμένοι να ¨γκρεμίσουν όσα έχτισαν¨ με κόπο στο υπόλοιπο διάστημα του αγώνα και πήραν ανάσα, ξεφεύγοντας εκ νέου με οκτώ πόντους (57-49). Aυτό το μίνι ξέσπασμα των Λιθουανών φαινόταν πως ήταν το κύκνειο άσμα για τους ευάλωτους Ιταλούς, που βρέθηκαν στο -13 (62-49) στα 2,5 λεπτά πριν την λήξη του αγώνα και έτσι γνώρισαν ακόμη μία ήττα στην διοργάνωση.

Τα δεκάλεπτα: 16-11, 34-24, 49-39, 71-62

Δείτε τα στατιστικά εδώ