Η επικύρωση της βαθμολογίας της Ευρωλίγκας χωρίς τα αποτελέσματα των ρωσικών ομάδων ήταν κάτι που έφερε την έκρηξη της Fener. Τα καναρίνια αδικούνται κατάφορα από αυτήν την απόφαση, διότι το ρεκόρ τους με τις CSKA, Unics, Zenit  ήταν 3-0. Επομένως όπως είναι εύκολα αντιληπτό οι Πρωταθλητές Ευρώπης του 2017 θεωρούν ότι η κατάταξη έπρεπε να βγει βάση του ποσοστού νικών. Μάλιστα μέσα στην ανακοίνωση τονίζεται η δυσαρέσκεια για την Efes που ήταν υπέρ της ακύρωσης των αγώνων των ρωσικών ομάδων, λέγοντας πως αφήνει στην κρίση του κοινού τα όσα έγιναν. 

Ακόμη διχογνωμία γι’ αυτό το θέμα υπήρξε μεταξύ των ελληνικών ομάδων , διότι ο Ολυμπιακός ήταν υπέρ του υπάρχοντος συστήματος βαθμολογίας, ενώ ο Παναθηναϊκός υπερψήφισε την πρόταση για το ποσοστό νικών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Λόγω της δομής της Euroleague, 13 ομάδες ψήφισαν στη διαδικασία στις 7 Μαρτίου. Επτά ομάδες με συμβόλαιο Τύπου Α ψήφισαν υπέρ για τα δικά τους συμφέροντα, είτε βαθμολογικά, είτε άλλα που δεν καταλαβαίνουμε. Έτσι, πάρθηκε η απόφαση με 7-6 και θα διαγραφούν τα παιχνίδια με τις ρωσικές ομάδες», ανέφερε μεταξύ άλλων η Fener και συνέχισε:

 
«Πιστεύουμε πως σε τέτοιες καταστάσεις οι ευαίσθητες αποφάσεις που παίρνουμε πρέπει να είναι δίκαιες για τους οργανισμούς και να μην έρχονται με βάση το συμφέρον του καθενός. Θέλουμε να εκφράσουμε και τη δυσαρέσκειά μας για τη διαφωνία με την Efes, την άλλη εκπρόσωπο της χώρας μας στην Euroleague. Θεωρούμε πως έχουμε δίκιο. Αφήνουμε στην κρίση του κοινού τα όσα έγιναν».