Η Fener επέστρεψε από το -13 του πρώτου ημιχρόνου και χάρις στην εμφανή ανωτερότητά της στο δεύτερο μέρος, το τεράστιο τρίποντο του Guduric στα 31” και το πολύ δύσκολο αλλά χαμένο σουτ του Arrostegui, απέφυγε την αυτοκτονία στα τελευταία δευτερόλεπτα κι έκαμψε την αντίσταση και της Valencia, με συνέπεια να γίνει η πρώτη ομάδα που φτάνει στο απόλυτο 4/4. Στον αντίποδα το συγκρότημα του Mumbru ήταν εξαιρετικό στο πρώτο μέρος, αιφνιδιάζοντας τα “καναρίνια” αλλά στην συνέχεια εγκλωβίστηκαν στην άμυνα των γηπεδούχων κι έτσι δεν μπόρεσαν να φύγουν και με δεύτερο τεράστιο διπλό από την γειτονική χώρα.

Για τους νικητές διακρίθηκε ο Wilbekin με 20 πόντους, πέντε ριμπάουντ και πέντε ασίστ, ενώ ακολούθησαν κι οι Hayes και Motley με 17 και 16 πόντους αντίστοιχα. Επιπλέον καλός ήταν κι ο Καλάθης με οκτώ πόντους και επτά τελικές πάσες, ενώ έβαλε και μερικά κρίσιμα καλάθια που έδωσαν μεγάλη ανάσα στην ομάδα του. Βέβαια κομβικότατο ρόλο στην νίκη της Fener έπαιξε κι ο Guduric, που πέτυχε τους έξι από τους έντεκα πόντους στα τελευταία 30 δεύτερα. Για τους φιλξενούμενους διακρίθηκε ο Jones με 16 πόντους και επτά ριμπάουντ, ενώ ακολούθησαν οι Dubljevic και Van Rossom με 13 και 10 πόντους αντίστοιχα.

Η Valencia συνέχισε από εκεί που σταμάτησε απέναντι στην Efes, με αποτέλεσμα να είναι πολύ αποτελεσματική στην επίθεση και να πάρει πλεονέκτημα επτά πόντων ύστερα από τρίποντο του Prepelic (9-16). Mάλιστα λίγο αργότερα πήρε αέρα εννιά πόντων (14-23), ενώ έκλεισε το δεκάλεπτο στο +5 (20-25), αφού οι γηπεδούχοι αντέδρασαν ελαφρώς μετά την άσχημη εκκίνησή τους.

Οι “νυχτερίδες” ήταν αποφασισμένες να κάνουν και δεύτερη “ζημιά” στην Τουρκία μετά την νίκη απέναντι στην Efes και με αυτόν τον τρόπο έκαναν ένα σερί 0-8 και ξέφυγαν με 13 πόντους (20-33). Oι παίκτες του Ιτούδη “έσφιξαν” την άμυνά τους και πλησίασαν στους πέντε (28-33), αλλά το συγκρότημα του Mumbru βρήκε τον τρόπο να ξεμακρύνει ξανά (28-40), την στιγμή που ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 34-43.

Ο Wilbekin πήρε το όπλο του και χάρις στους άμεσους οκτώ προσωπικούς του πόντους οι πρωταθλητές Τουρκίας ισοφάρισαν στους 47 πόντους, ενώ λίγο αργότερα με οδηγό την άμυνά τους πήραν προβάδισμα επτά πόντων (58-51). Παρά το γεγονός ότι οι Ισπανοί δεν είχαν το momentum κατάφεραν να μπουν ξανά στο πνεύμα του παιχνιδιού, πλησιάζοντας στο καλάθι (60-58).

Tα συνεχόμενα λάθη των “νυχτερίδων” έδωσαν την ευκαιρία στους Τούρκους να αποκαταστήσουν την διαφορά των επτά πόντων (65-58), αλλά οι φιλοξενούμενοι επανήλθαν άμεσα και πλησίασαν στους τρεις (67-64), κάνοντας ξανά τον αγώνα ντέρμπι. Ο πολύ καλός δημιουργικά Καλάθης έδωσε λύσεις στην ομάδα του, γράφοντας το 71-64, όμως η Valencia δεν τα παράτησε και απάντησε γρήγορα (71-68). Ο Pradilla αστόχησε στις δύο βολές, αλλά με το επιθετικό ριμπάουντ του Arrostegui και το δικό του 2/2 από την γραμμή της φιλανθρωπίας η αρμάδα του Mumbru μπήκε ξανά έστω και διακριτικά στην διεκδίκηση της νίκης (73-70). Ο Guduric με τρίποντο έδωσε αέρα έξι πόντων στην ομάδα του (76-70) στα 31”, αλλά οι “νυχτερίδες” πλησίασαν στον πόντο στα 4” (78-77)έπειτα από λάθος στην επαναφορά της Fener (78-77). Αυτήν την φορά οι Τούρκοι έβαλαν σωστά την μπάλα στο παρκέ και με 1/2 βολές του Guduric αλλά και το χαμένο σουτ από το κέντρο του Arrostegui “κλείδωσαν” το τέταρτο ροζ φύλλο αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 20-25, 34-43, 60-58, 79-77

Δείτε τα στατιστικά εδώ