Την 5η της ήττα σε 6 αγώνες γνώρισε η Khimki στην Κωνσταντινούπολη από την Fener με την ομάδα της Μόσχας να προβληματίζει για ακόμα μια φορά με την απόδοση της.

Η Khimki συνεχίζει να προβληματίζει με την απόδοση της μιας και ηττήθηκε και στην Πόλη από την Fener του Igor Kokoskov η οποία μοιάζει να βρισκει σιγα σιγα τα πατήματα της στον αγωνιστικό χώρο. Η Fener Η οποία έδειξε δεμένη κυρίως αμυντικά στο πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά προσηλωμένη στο να περιορίσει το επιθετικό ταλέντο του αρχισκόρερ της Ρωσικής ομαδας και ενός εκ των κορυφαίων σκόρερ της Euroleague Alex Shved και το καταφερε αφού ο guard της Khimki ειχε μόλις 5 πόντους με 2/6 σουτ στο πρώτο ημίχρονο (33%, 1/2 δίποντα, 1/4 τρίποντα) και παράλληλα τον στοχευαν στις αλλαγές στην αμυνα μη μπορώντας ωστόσο να του πάρουν κάποιο φαουλ.

Από την άλλη μεριά η Fener έδειξε να βρίσκεται καλύτερα στο παρκέ και σιγα σιγα να ανεβάζει στροφές ενόψει τις δύσκολες και απαιτητικής συνέχειας που έπεται στην διοργάνωση Pierre(16 πόντους5 assists), Duverioglu(11 πόντοι 5 rebounds 2 assists) και Eddie(16 πόντοι 5 rebounds) να κάνουν step-up και να βγαίνουν μπροστά για την τουρκική ομαδα τοσο αμυντικά όσο και επιθετικά. Σημαντική λεπτομέρεια για την Fener το γεγονός πως στο 3ο λεπτό μόλις ο Nando De Colo τραυματίστηκε στην γάμπα και δεν ξαναεπέστρεψε μάλλον για προληπτικούς λόγους.

Για τους Ρώσους ο μοναδικoί διασωθέντες από ένα ακόμα ναυάγιο  ήταν οι Jonas Jerebko((12 πόντοι 5 rebounds 3 asists) και ο Jordan Mickey(19 πόντοι 7 rebounds) με την υπόλοιπη ομάδα να κινείται σε πολύ χαμηλούς ρυθμούς και στάνταρ.

Όσον αφορά στην εξέλιξη του ματς, η ομάδα του Igor Kokoskov ήταν αυτή που το έλεγξε σχεδόν σε ολόκληρη τη διάρκειά του ακόμα και όταν οι Ρώσοι έχτιζαν μια διαφορά. Όταν οι Ρώσοι κατάφεραν να ξεφύγουν με 8(12-20) η ομάδα της Πόλης αντέδρασε και έκλεισε την πρώτη περίοδο με 23-20 υπέρ τους. Η Khimki προσπάθησε να ξαναμπεί στο παιχνίδι και μείωσε στο ημίχρονο σε 42-35

Στην τρίτη περίοδο η Fener έκανε τα πάντα για να τελειώσει το ματς και εν πολλοίς τα κατάφερε. Η ομάδα του Kokoskov ανέβασε την διαφορά στους 10 και με διαχείριση τόσο στην επίθεση τόσο και στην άμυνα κατάφερε να κλείσει το 3ο δεκάλεπτο με δέκα πόντους. Ωστόσο στις αρχές του τέταρτου και τελευταίου δεκαλέπτου  με ένα σερί της Khimki κατάφερε 5 λεπτά πριν το φινάλε στους τρεις(72-69), αλλά οι Τούρκοι κατάφεραν με ένα 11-2 στο τέλος του αγώνα να “πατήσει” τις ελπίδες είχε η ομάδα του Kurtinaitis.

Διαβάστε τα αναλυτικά στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ