Η σπουδαία κίνηση με τον Pedro Neto ήταν η τελευταία προσθήκη για την Fener, η οποία πλέον επικεντρώνεται στο πως θα αδειάσει το ρόστερ της από τους παίκτες που δεν υπολογίζονται. Συγκεκριμένα επιβεβαιώθηκε διά στόματος του GM των “καναρινιών” ότι δύο από τα πιο βαριά ονόματα της ομάδας που δεν είναι άλλα από τους Νικ Καλάθη και Nemanja Bjelica βρίσκονται εκτός πλάνων και έτσι θα πρέπει να βρουν τον νέο σταθμό της καριέρας τους.

Θυμίζουμε ότι και οι δύο παίκτες εντάχθηκαν στην ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη, ενώ ο Σέρβος PF έφτασε στον σύλλογο μετά βαΐων και κλάδων, εντούτοις έχασε σχεδόν όλη την σεζόν λόγω τραυματισμού. Από την άλλη ο Έλληνας PG είχε βασικό ρόλο και ολοκλήρωσε την χρονιά στην Ευρωλίγκα με 8 πόντους και 4,9 ασίστ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

“Δεν θέλω να μπω σε πολλές λεπτομέρειες γιατί η διαδικασία συνεχίζεται. Ο Νικ και ο Νεμάνια είναι και οι δύο παίκτες μας. Αγαπάμε τους χαρακτήρες τους. Είναι δυο παίκτες που σεβόμαστε και έχουμε πολύ καλή σχέση μαζί τους. Μερικές φορές είναι απαραίτητο να ληφθούν επαγγελματικές αποφάσεις στον αθλητισμό και στο μπάσκετ. “

“Έχουμε μεταφέρει τόσο στους ίδιους όσο και στους μάνατζέρ τους εδώ και καιρό ότι δεν βρίσκονται στα πλάνα μας για την επόμενη σεζόν. Αμφότεροι ξεκίνησαν προετοιμασία με την ομάδα και θα συνεχίσουμε να βλέπουμε την κατάσταση το επόμενο χρονικό διάστημα.”