Ο GM της Fener έκανε δηλώσεις ενόψει της νέας σεζόν και τόνισε ότι τόσο ο Νικ Καλάθης όσο και ο Nemanja Bjelica δεν βρισκόταν στα πλάνα της ομάδας, ωστόσο ο 34χρονος γκαρντ έμεινε στην ομάδα εξαιτίας τόσο του τραυματισμού του Neto όσο και του επαγγελματισμού που επέδειξε. Από εκεί κι έπειτα ο GΜ των “καναρινιών” ανέφερε ότι δεν υπήρξε κάτι μεμπτό στις μεταγραφικές υποθέσεις των Παπαγιάννη και Madar, την στιγμή που υπερασπίστηκε τον προπονητή της ομάδας Δημήτρη Ιτούδη, λέγοντας ότι δεν του αρέσουν οι δηλώσεις που έγιναν εναντίον του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Οι Νεμάνια (σ.σ. Μπιέλιτσα) και Νικ (σ.σ. Καλάθης) δεν ήταν στα πλάνα μας για την επόμενη σεζόν. Έτσι ξεκινήσαμε. Ανακοινώσαμε τη λύση της συνεργασίας με τον Μπιέλιτσα. Ο Νικ έχει συμβόλαιο μαζί μας. Αυτό που πιστεύουμε είναι ο χαρακτήρας του παίκτη, καθώς είναι επαγγελματίας και αφοσιωμένος στην ομάδα μας. Μακάρι να είχαν καλύτερη λύση οι δύο πλευρές. Έτσι, η κατάσταση μα εκείνον άλλαξε. Εάν οι συνθήκες χρειαστούν κάτι άλλο, τότε θα πάμε σε άλλη λύση», είπε αρχικά ο Ντερία Γιανιέρ.

Αναφορικά με τους Γιαμ Μαντάρ και Γιώργο Παπαγιάννη: «Ο Γιαμ Μαντάρ ήταν σε μία διαδικασία με την Παρτίζαν. Σε εμάς προτάθηκε ως ελεύθερος. Ο κόουτς Ιτούδης επικοινώνησε αμέσως με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Δεν κάναμε κάτι παράνομο. Τον αποκτήσαμε ως ελεύθερο παίκτη. Για τον Παπαγιάννη δεν έχουμε να πούμε πολλά. Ήταν ελεύθερος. Ο Παναθηναϊκός ήθελε να τον κρατήσει, αλλά δεν τα κατάφερε. Επίσης, σε καμία περίπτωση δεν μας αρέσουν οι δηλώσεις που έγιναν κατά του προπονητή μας. Τα κάναμε όλα σωστά στην περίπτωσή του και δεν υπάρχει κάτι λάθος ή παράτυπο από την πλευρά μας».